Tgrt Haber

Rus ordusuna 1500 km'de kıskaç! Karşı saldırı başladı, savaşın en kötü senaryosu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 20:21 - Güncelleme : 25 May 2023 20:27
Rus ordusuna 1500 km'de kıskaç! Karşı saldırı başladı, savaşın en kötü senaryosu

Bir yılı aşkındır süren Rusya-Ukrayna savaşında krtiik bir eşik aşılacak.  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin en kıdemli danışmanlarından birinin verdiği bir açıklamaya göre, Kiev'in uzun süredir beklenen 'karşı saldırıya' geçtiğini söyledi. Rus ordusunun 1500 km'lik alan dışına püskürtülüp, Batı'dan gelen füzelerin çok yoğun kullanılarak tek bir yerde sıkıştırılacağı düşünülüyor.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenski​'nin danışmanı Mihail Podolyak, İtalyan Rai1 kanalına yaptığı açıklamada, Rusya​ ile Ukrayna arasındaki sınırlarda geri itme operasyonunun zaten başladığını ifade etti. Podolyak, "Ukrayna'nın 1500 kilometrelik sınırında yoğun çatışmalar yaşanıyor ve eylemler zaten başladı" şeklinde konuştu.

Podolyak'ın bahsettiği eylemlerin hangi cephede olduğu belli değil ancak Ukrayna askerlerinin şehri kuşatmak amacıyla Bakhmut​ çevresinde toplandığı biliniyor. 

"KIRMIZI KURDELE KESERE BAŞLANMAZ"

Poldayak uzun süredir planlanan saldırının kırmızı kurdele keserek bir açılışı olmayacağını belirterek, "Bu belirli bir gün, belirli bir saatte başlayacak bir eylem değil. Rus güçlerini püskürtmek için dün ve bugün yapılan ve yarın da devam edecek olan karşı saldırılardır" dedi. 

WAGNER KURUCUSUNDAN İTİRAF 

Poldoyak'ın açıklamasıRus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in itiraf gibi sözlerinin peşinden geldi.

Prigojin dün yaptığı açıklamada aylardır çatışmaların sürdüğü Bakhmut’ta 20 binden fazla kayıp verdiklerini belirterek Rusya’nın Ukrayna’yı silahsızlandırma hedefinin kendi aleyhine sonuçlandığını, çünkü Ukrayna ordusunun Batılı ülkelerin silah tedariki ve eğitimleriyle daha fazla güçlendiğini söyledi.

Prigojin, Ukrayna’nın karşı saldırısının Rus güçlerini Kırım dahil ülkenin güney ve doğu bölgelerinden çıkarmasının mümkün olduğunu belirterek "Ukraynalılara füzeler verildi. Tabii ki saldırılarına devam edeceklerç Kırım'a saldıracaklar, Kırım Köprüsü’nü havaya uçurmaya çalışacaklar, tedarik hatlarımızı kesecekler. Bu nedenle zorlu bir savaşa hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

ZAFERE GİDEN YOLDAKİ KÜÇÜK SANAYİ ŞEHRİ

Küçük bir sanayi şehri olan Bakhmut'un taktiksel önemi çok az olsa da, kendilerini zafere giden yoldaymış gibi göstermeye çalışan her iki taraf için de siyasi açıdan önemli hale geldi.

Rusya geçtiğimiz haftalarda şehrin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etse de Ukraynalı General Oleksandr Syrskyi Ukrayna askerlerinin Rus birliklerini kuşatarak tuzağa düşürdüğünü iddia etmişti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...