Tgrt Haber

İsrail'e Gazze'de büyük darbe! Ordu Hamas'ın pususuna düştü, basına 'susun' talimatı geldi: Dedikodu yaymayın, biz açıklarız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
31 Ekim 2023 23:55 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 12:25
İsrail'e Gazze'de büyük darbe! Ordu Hamas'ın pususuna düştü, basına 'susun' talimatı geldi: Dedikodu yaymayın, biz açıklarız

Gazze'ye yönelik saldırılarını karaya taşıyan İsrail ordusu, yoğun çatışmaların yaşandığı Gazze'de büyük kayıplar verdi. İsrail basını çıkan çatışmalarda ordunun ağır kayıplar verdiğini açıkladı, ordu sözcüsünden basına 'sansür' gibi talimat geldi. Hamas'ın elinde çok sayıda İsrailli ve ABD'li esir olduğu belirtilirken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'dan da bu iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama geldi. Gallant, "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı" dedi. Beyaz Saray da Hamas'ın Gazze'de çok sayıda Amerikalıyı rehin tuttuğunu kabul etti.

Hamas​'ın askeri kanadı Kassam Tugayları​'nın 7 Ekim'deki baskınından bu yana Gazze​'yi abluka altına alan, 29 Ekim'den itibaren de kara harekatına hazırlık olarak sınırlı kara operasyonlarına başlayan İsrail ordusu, Gazze'nin altını gizli tünellerle çeviren Hamas'ın kurduğu pusuya düştü. 

Filistinli kaynakların aktardığına göre, Gazze'ye giren İsrailli Givati Tugayı, Hamas pususuna düştü. Filistinli Gazeteci Younis Tirawi'nin aktardığına göre; İsrail merkezli Kanal 14'ün muhabiri, çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü Givati’nin renk koduna atıfta bulunarak "Mor kan kaybediyor" ifadeleriyle açıkladı.

İSRAİL BASINI: ASKERLERİMİZ KÖTÜ DURUMDA

Sahada ciddi çatışmaların yaşandığı bölgede İsrail askerlerinin ağır darbe aldığı öne sürüldü. Akşam saatlerinde İsrail basınında konuya ilişkin "Birliklerimiz Gazze'de çok kötü bir durumda kaldı. Ayrıntı veremiyoruz, sadece dua edin" haberleri yer aldı.

ORDUDAN BASINA SANSÜR: DEDİKODU YAYMAYIN

Ancak İsrail'den basına 'sansür' niteliğinde bir müdahale geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail basınına adeta 'susun' talimatı verip, "Söylentileri yaymayın, gerekli açıklamayı biz yaparız" dedi.

Hagari, "Herkesin resmi raporlarımıza bağlı kalmasını öneriyorum. Kamuoyunu güvenilir ve doğru bir şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz. Güçlerimizin güvenliğini sağlayarak rapor vereceğiz. Kamuoyuna sesleniyorum, dedikodu yaymayın" ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİ BAKANDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir birliği ziyareti sırasında Gazze’ye yönelik saldırılar ve kara operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze Şeridi’ne çok sayıda İsrail askerinin konuşlandırıldığını söyleyen Gallant, kara birlikleriyle Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşandığını kaydetti. Savunma Bakanı Gallant, söz konusu çatışmalarda İsrail güçlerinin “önemli başarı elde ettiğini" savunarak, "Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalarda 2 askerinin öldüğünü, ikisinin de ağır yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hak davası 1 Kasım 2023 01:26

Allah'ım sen İslam'ın ordusuna yardım et.onlara zafer nasip et

Sonraki Haber Yükleniyor...