Tgrt Haber

Katliam gibi uçak kazasında kan donduran mesajlar: Yaşanacakları resmen öngörmüş

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
13 Ağustos 2024 15:24 - Güncelleme : 13 Ağustos 2024 16:59

Brezilya'da 61 kişinin ölümüne neden olan yolcu uçağındaki bir kadının, annesine attığı mesajlar gün yüzüne çıktı. Kazadan hemen önce annesine, uçağın çok kötü bir durumda olduğunu söyleyen kadının henüz her şey yolundayken attığı mesajlar, kazanın 'geliyorum' dediğini kanıtlar cinsten...

Brezilya​'nın Parana eyaletinde bulunan Cascavel şehrinden, Guarulhos şehrine giden yolcu uçağı yere çakıldı. Kazada 61 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta meydana gelen trajik kazaya dair ortaya çıkan bir detay ise kan dondurdu. 23 yaşındaki Rosana Xavier'in uçuş esnasında annesine attığı mesajlar ortaya çıktı. 

Katliam gibi uçak kazasında kan donduran mesajlar: Yaşanacakları resmen öngörmüş - 1. Resim

''BU UÇUŞ BENİ ÇOK KORKUTUYOR''

Rosana'nın annesi Rosemeire Xavier, Brezilya televizyonu TV Globo ile mesajları paylaştı ve kızının başına gelecekleri önceden tahmin ettiği anlaşıldı. Genç kız, annesine attığı mesajda, "İki saatlik uçuş, yağmurda ineceğiz. Bu uçuş beni çok korkutuyor. Yemin ederim, uçak çok eski'' diye yazdı. Ardından da "Kırık bir koltuk var. Yemin ederim. Kaos" şeklinde bir mesaj daha gönderdi. 

Mesajların ardından yüzündeki korkuyu ifade etmek istercesine ifadesiz bir fotoğraf çekip atan genç kıza annesi ise dua okuyarak sakinleşmesi yönünde öneride bulundu. Fakat anne Xavier, kızının mesajlarının ardından endişeye kapıldığını da söyledi.

Katliam gibi uçak kazasında kan donduran mesajlar: Yaşanacakları resmen öngörmüş - 2. Resim

Kazayı haberlerde duyduğunda yaşadığı dehşeti, "Çaresizlik içindeydim. Evde koşarak bağırmaya başladım" sözleriyle anlattı.

BREZİLYA'DAKİ UÇAK KAZASI

Cascavel kentinden Guarolhus'a giden Voepass Hava Yollarına ait ATR-72 tipi uçak, 9 Ağustos'ta 57 yolcusu ve 4 kişilik mürettebatı ile Sao Paulo'nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde yerleşim yerine çakılmıştı. Brezilya Hava Kuvvetleri de bir süre sonra hava trafik kontrolüyle bağlantısının koptuğunu ifade etmişti.

Katliam gibi uçak kazasında kan donduran mesajlar: Yaşanacakları resmen öngörmüş - 3. Resim

Kazadan bir gün sonra kurtarma ekipleri, 61 yolcunun cansız bedenlerine ulaşıldığını açıklamıştı. 

Katliam gibi uçak kazasında kan donduran mesajlar: Yaşanacakları resmen öngörmüş - 4. Resim

Havayolu şirketi Voepass, cuma günü yaptığı ilk açıklamada, uçağın Cascavel-PR'den Guarulhos Havalimanı'na gitmek üzere 57 yolcu ve dört mürettebat ile havalandığını belirtti.

Öte yandan şirket, kazadan etkilenenler için tüm destek önlemlerini aldığını duyurdu.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...