Tgrt Haber

Kavurucu sıcaklar Avrupa'yı yaktı: Fransa'da 80 kişi can verdi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2023 20:18 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 20:22
Kavurucu sıcaklar Avrupa'yı yaktı: Fransa'da 80 kişi can verdi

Avrupa'da sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşmasıyla birçok ülkede kırmızı alarm verilmiş durumda. Fransa'da 7-13 Temmuz arasında etkili olan sıcaklıklardan dolayı en az 80 kişi yaşamını yitirdi. Yangın ormanlarıyla boğuşan Yunanistan'da ise temmuzda ortalama sıcaklıklar 2010'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa​'yı saran sıcak hava dalgaları​ bazı ülkelerde rekor derecelere çıktı. Aşırı sıcaklarla kavrulan Fransa​'da ise 7-13 Temmuz tarihleri arasında ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatını kaybetti. 

Ülke basınının Halk Sağlığı Kurumunun verilerine dayandırdığı haberlere göre, Fransa'da Auvergne-Rhone-Alpes, Bourgogne-Franche-Comte, Korsika, Grand-Est ve Provence-Alpes-Cote d'Azur bölgelerinde 7-13 Temmuz arasında etkili olan yaz sıcakları çok sayıda kişinin hayatına mal oldu. 

SICAKLAR YÜZÜNDEN 80 KİŞİ ÖLDÜ

Kavurucu sıcaklar küresel ısınmanın etkisiyle daha da artarken söz konusu bölgelerde bu tarih aralığında en az 80 kişi hayatını kaybetti.  İstatistiki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu süreçte yaşanan aşırı sıcaklara bağlı can kaybı​ sayısında artış kaydedilmesi öngörülüyor.

YUNANİSTAN'DA EN SICAK TEMMUZ

Haftalardır yangın tehlikeleriyle boğuşan Yunanistan'da 2010'dan beri en sıcak temmuzun yaşandığı bildirildi. Geçen ay rekor sıcaklıkların görüldüğü ve nem oranının düşük olduğu Yunanistan'da çok sayıda orman yangını çıkmıştı.

Ülkede 15-31 Temmuz tarihlerinde çıkan 7 büyük orman yangınında 470 bin dönüm ormanlık alan kül olmuştu.

İTALYA YANGIN YERİ

Sıcaklığın 47 dereceye ulaştığı İtalya’nın kuzeybatı bölgelerinde temmuz ayı boyunca gök gürültülü yağış ve fırtınalar etkili oldu. Milano'nun kuzeydoğusundaki Cernusco sul Naviglio ve Gessate'de hortum nedeniyle 110 yangın meydana geldi. 

İtalya Meteoroloji Servisi’nin yaptığı açıklamaya göre ise hortum sebebiyle yaralananlar oldu. İngiltere'deki Ulusal Oşinografi Merkezi ile ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Oregon Eyalet Üniversitesi ve Maine Üniversitesi’nden akademisyenleri tarafından yapılan araştırmaya göre iklim değişikliğinin okyanus ekosistemindeki besin dağılımını etkilemesi, dünya okyanuslarının rengini yeşile döndürdü.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...