Tgrt Haber

Moskova'ya İHA saldırıları endişelendirdi! Bir ülke uçuşları askıya aldı

02 Ağustos 2023 14:39 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 17:23
Moskova'ya İHA saldırıları endişelendirdi! Bir ülke uçuşları askıya aldı

Rusya'nın başkenti Moskova'ya düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından diğer ülkeleri de endişe sardı. Türkmenistan, Moskova'ya uçuşları durdurdu.

Ukrayna​'nın Rusya'nın başkenti Moskova​'ya düzenlediği İHA saldırıları endişeleri de beraberinde getirdi. Türkmenistan​, Moskova'ya uçuşları askıya aldı. Türkmenistan’ın devlet hava yolu şirketi Turkmenistan Airlines’tan yapılan açıklamada, Aşgabat-Moskova seferlerinin 'güvenlik endişeleri' nedeniyle askıya alındığı bildirildi. Açıklamada, ''Moskova hava sahasındaki durum nedeniyle, uçuş güvenliğiyle ilgili risk değerlendirmesi sonucu bu rotadaki seferler durdurulacak'' denildi.

Türkmenistan’dan uçakların Moskova yerine 700 kilometre uzaklıktaki Rusya’nın Kazan​ kentine uçacağı kaydedildi.

MOSKOVA'YA İHA SALDIRILARI

Rusya, son birkaç günde Moskova semalarında çok sayıda İHA’yı düşürdüğünü açıklamıştı. Kentte saldırılar nedeniyle halka ''evden çıkmayın'' uyarıları yapılırken dün hükümet binalarının ve iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölgeye düzenlenen İHA saldırısı paniğe yol açmıştı.

Moskova’daki Vnukovo Havalimanı da saldırılar nedeniyle bir süre kapatılmıştı.

''SAVAŞ, 'SAVAŞIN YAZARLARININ' TOPRAKLARINA TAŞINACAK''

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Moskova’ya yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırılarını değerlendirdiği açıklamalarında savaşın çok yakında Rusya topraklarına taşınacağını söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Podolyak, şunları yazdı:

"Moskova, hızla tam teşekküllü bir savaşa alışıyor ve bu savaş yakında tamamen 'savaşın yazarlarının' topraklarına taşınarak onlardan tüm borçları tahsil edecek. Rusya'da bundan sonra yaşanacak her şey nesnel bir tarihi süreçtir. Daha fazla tanımlanamayan İHA'lar, daha fazla çöküşler, daha fazla iç çatışmalar, daha fazla savaşlar olacak." 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...