Tgrt Haber

Kayıp denizaltıdan ilk vurma sesi geldi! Kritik saatler oksijen giderek azalıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
21 Haziran 2023 08:55 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 09:50
Kayıp denizaltıdan ilk vurma sesi geldi! Kritik saatler oksijen giderek azalıyor

Titanik enkazını görmek için giden turistlerin bulunduğu denizaltıdan ilk ses geldi. ABD, Fransa ve Kanada'nın arama kurtarma ekibi gönderdiği denizaltıda neredeyse yalnızca 1 günlük oksijenin kaldığı tahmin ediliyor. 

Dünyanın en meşhur batıklarından biri olan Titanik​'i görmek için Atlas Okyanusu'ndaki enkaza turistik amaçlı düzenlenen denizaltıyla gezi felaketinde bir gelişme yaşandı. ABD, Fransa ve Kanada'nın arama kurtarma ekibi, acil olarak çalışmalarını sürdürürken destek ekipler de seferber edildi. CNN International'ın haberine göre, ABD Donanmasından yapılan açıklamada, arama için uçak ya da küçük boyutlu gemilerin, ağır ve büyük nesnelerin deniz altından çıkarılması için tasarlanan 'FADOSS' isimli gemi kurtarma sisteminin tahsis edileceği belirtildi.

İLK VURMA SESİ GELDİ

Kanadalı arama uçağının denizaltının kaybolduğu bölgeden 30 dakikalık aralıklarla gelen 'vuruş' tespit ettiğini söyleyen haber geldi. Hem Rolling Stone hem de CNN tarafından bildirilen notlarda "P8 [deniz aracı], bölgede her 30 dakikada bir çarpma sesleri duydu. Dört saat sonra ek sonar konuşlandırıldı ve çarpma sesleri hala duyuluyordu." denildi.

Açıklamada, ekipman ve uzmanların, Sahil Güvenliği desteklemek üzere bu gece Kanada'daki Newfoundland Adası'nın St John's şehrine ulaşacağı aktarıldı.

Kayıp denizaltıdan ilk vurma sesi geldi! Kritik saatler oksijen giderek azalıyor

28 SAATLİK OKSİJENLERİ KALDI

ABD Sahil Güvenlik, kayıp denizaltının hem yüzeyde hem su altında arandığını fakat denizaltında oksijenin giderek azaldığı, yaklaşık olarak 28 saatlik oksijenleri kaldığı tahmin edildiği aktarıldı.

Fransa da kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarına destek için bir gemi ile su altı arama robotu gönderdi. Fransız basınındaki haberlere göre, Denizlerden Sorumlu Bakan Herve Berville, Fransız Deniz Araştırmaları Enstitüsü Ifremer'in "Atalante" isimli gemisi ile su altı arama robotunu Atlantik Okyanusu'na gönderdi.

Okyanusta 4 bin metre derinliğe kadar dalabilen robotun çarşamba günü TSİ 21.00'de bölgeye varması bekleniyor.

Kayıp denizaltıdan ilk vurma sesi geldi! Kritik saatler oksijen giderek azalıyor

ABD BAŞKANI BIDEN SIKI TAKİPTE

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD ve Kanada’dan ekiplerin ortak arama çalışmalarına işaret ederek, Biden'ın ABD Sahil Güvenliğinin arama çalışmalarına devam etmesini istediğini aktardı.

Kirby, "ABD Donanmasının ihtiyaç duyulması ihtimaline karşın beklemede olduğunu” vurgulayarak, "ABD Başkanı dahil hepimizin aklı, gemideki mürettebat ve endişeli aile üyelerinde. Aramaya devam edeceğiz, arama çalışmalarını sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

DENİZALTIDA KİMLER VAR?

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyor.

Kayıp denizaltıdan ilk vurma sesi geldi! Kritik saatler oksijen giderek azalıyor

Öte yandan denizaltıyla Titanik'in enkazına dalışın dahil olduğu 8 günlük gezi biletinin 250 bin dolar olduğu belirtiliyor.

Kaynak: CNN International
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...