Tgrt Haber

Paris sokaklarında gezen farelere ilginç çözüm! Komite insanlara kabul ettirmeye çalışacak

12 Haziran 2023 09:55 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 10:02

Fransa'nın başkenti Paris'te fareler yeniden sokaklarda cirit atmaya başladı. Belediye Başkanı Anne Hidalgo'dan ilginç bir çözüm geldi. Başkan, bir komite kuracak ve bu komitedeki kişiler, insanların farelere karşı ön yargılarını yıkmaya çalışacak ve Paris'te yaşayanları, fareleri kabullenmeye ikna etmeye çalışacak.

Fransa'nın başkenti Paris​'te Seine Nehri'nin taşmasıyla beraber kanalizasyondan çıkan fareler yeniden sokaklarda gezmeye başladılar. Fareler önemli bir çevre sorunu oluştururken Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo​'dan ilginç bir çözüm yöntemi geldi. Başkan Hidalgo, farelere müdahale etmek yerine insanlara onları kabul ettirmeyi tercih etti. 

Paris sokaklarında gezen farelere ilginç çözüm! Komite insanlara kabul ettirmeye çalışacak

Başkanın önerisine göre Paris'te bir komite kurulacak. Fransız hükümetinin finansmanıyla oluşturulan komite, insanların farelere karşı olan ön yargılarını yıkmak ve Parislileri bu canlıları daha çok kabullenmeye teşvik etmeye çalışacak. Yani Başkan Hidalgo, "Fareler ve insanlar bir arada yaşayabilir mi?" diyerek çıktığı yolda insanları ikna etmeye çalışacak. 

RADİKAL DEĞİŞİKLİK GİRİŞİMİ

İnsanlarla farelerin bir arada yaşayabilme ihtimalini sorgulayan bu girişim, kentin fare​ problemiyle başa çıkma biçimine radikal bir değişiklik getirebilir. Hidalgo ve ekibinin bu yenilikçi çözümü, Parislilerin farelerle olan etkileşimlerini ve bu konudaki algılarını değiştirebilir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...