Tgrt Haber

Gülsüm Khalilova Kimdir? Kırımlı Gazeteci: Korkarak yaşamaktansa şereflice ölürüz!

26 Şubat 2022 10:26 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 10:54
Kırımılı Gazeteci Gülsüm Khalilova twitter'dan Kiev'de yaşanan son gelişmeleri aktarıyor

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz şiddetlenip savaşa döndü. Rusya, Ukrayna’yı işgal planlarını hayata geçirmek için Ukrayna’yı bombalamaya devam ediyor. Ukrayna’da yaşayan gazeteci Gülsüm Khalilova göz yaşları içinde sosyal medyadan video paylaştı. Sesi titreyerek Kiev’de yaşanan son durumu anlatan Gülsüm Khalilova en çok izlenen videolardan oldu. Peki Gülsüm Khalilova kimdir?

Kırımılı Gazeteci Gülsüm Khalilova twitter'dan Kiev'de yaşanan son gelişmeleri aktarıyor

'Gülsüm Khalilova kimdir?' sorusu dün sosyal medyada yayınladığı videoyla çok konuşulan gazetecinin paylaşımından sonra en çok merak edilen konulardan biri oldu. Kiev’de yaşanan son durumu aktarmak için kamera karşısına geçerek, göz yaşlarıyla konuşan gazeteci binlerce beğeni aldı. Sözleriyle viral Gülsüm Khalilova kimdir, neler söyledi? İşte detaylar…

GÜLSÜM KHALİLOVA GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 2. gününde twitterde yaptığı paylaşımla gündem oldu. Ukrayna'da yaşayan gazeteci Gülsüm Khalilova da gözyaşları içinde çektiği videoyla konuşuluyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü sabah saatlerinde Ukrayna'nın birçok noktasını hedef alarak askeri operasyon başlatmıştı. Gazeteci Gülsüm Khalilova sesi titreyerek Kiev’deki son durumu anlattı. Khalilova, ''Bu sizinle belki son yayınımız olur. Korkarak yaşamaktansa şereflice ölürüz'' dedi.

Gazeteci Gülsüm Khalilova sesi titreyerek Kiev’deki son durumu anlattı. Kırım tatarlarından olan genç gazetecinin Twitter'da paylaştığı konuşma kısa sürede binlerce beğeni aldı ve birçok kişi tarafından paylaşıldı. Sözlerine “Savaşın içinden herkese merhaba… Belki bu sizinle son yayınımız olur.” diyerek başlayan Khalilova özellikle "Korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir.” cümlesiyle çok konuşuldu.

GÜLSÜM KHALİLOVA KİMDİR?

Gülsüm Khalilova Kimdir? Kırımlı Gazeteci: Korkarak yaşamaktansa şereflice ölürüz!

Kırım Tatarlarından olan Gülsüm Khalilova Kiev’de yaşıyor. Konuğu olduğu bir programda ailesi hakkında bilgi veren Khalilova, anne ve babasının Özbekistan’da yaşadığını söylemişti. 7 yıldır Rus işgali altındaki anavatanı Kırım ile ilgili yayınlanan yapan Gülsüm Khalilova bir süre ATR kanalı muhabiri olarak görev aldı. ATR’nin kapanması sonrasında tüm yayınlarını kendi hesabı üzerinden gerçekleştirmeye başlayan Gülsüm Khalilova, Ukrayna’daki gelişmeleri anlık olarak sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...