Tgrt Haber

Miçotakis'ten çarpıcı Türkiye mesajı! 'Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor'

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
12 Eylül 2024 15:58 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 16:15
Miçotakis'ten çarpıcı Türkiye mesajı! 'Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ''Bizim kimseden korkumuz yok'' diyerek yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Türkiye ile karmaşık ilişkiler nedeniyle savunma sanayiye yatırımı artıracaklarını söyleyen Miçotakis, göç konusuna da değindi. 

Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis​, geçtiğimiz günlerde yaptığı ordu yatırımına dair açıklamalarını sürdürdü. Türkiye​ ile karmaşık ilişkilere sahip olunması nedeniyle savunma sanayi yatırımlarını artıracaklarını dile getiren Miçotakis, 'Yunanistan'ın egemenliğini her zaman savunabilmesi' gerektiğini belirtti.

''SİLAHLANMADA TAVİZ VERİLMEYECEK''

Yunanistan'ın savunma açısından ne kadar güçlü olursa müzakere masasına da o kadar güvenle oturacağını söyleyen Miçotakis, Türkiye'nin revizyonizminin özünün de değişmediğini öne sürdü. Miçotakis, 'ülkenin silahlanma programından herhangi bir taviz verilmeyeceğini' ifade etti. 

'Kimseden korkmuyoruz' diyen Miçotakis'ten Türkiye'ye çarpıcı mesajlar: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor - 1. Resim


AVRUPA BİRLİĞİ'NE SCHENGEN​ TEPKİSİ

Gündeme dair açıklamaları sırasında göç konusuna da değinen Miçotakis, ''Avrupa'nın göç sorununa yanıtının Schengen'in tek taraflı olarak kaldırılması olamayacağını ve Almanya'nın düzensiz göçü azaltmak amacıyla tüm kara sınırlarındaki kontrolleri genişletme adımına katılmadığını'' söyledi.

''TOPU YUNANİSTAN'A ATMAYIN''

Düzensiz göçmenlerin ülkeye ilk giriş yaptığı ülkelere top atılmaması gerektiğini söyleyen Miçotakis, sözlerine şöyle devam etti:

''Cevap, Avrupa'nın sınırlarının korunması konusunda adil bir uzlaşma olabilir. Topu, ilk giriş yapan ülkelere atmamalıyız. Halk bize güvendiğinden beri ülke sınırlarını korumak için adil ve katı bir politika izledik. Yunanistan Evros'ta Avrupa sınırlarını savundu ve bu, tüm AB'yi, sınırları geçen insan sayısını sınırlayamazsak ikincil akışlar sorunuyla başa çıkamayacağımıza ikna etmek için sistematik bir çabanın ilk adımıydı. Ve o zamandan beri Avrupa bu konuya adapte oldu. Bu politika, sınırdan giren göçmen sayısını azaltma ve adalardaki durumu normalleştirme etkisi oluşturdu.''

'Kimseden korkmuyoruz' diyen Miçotakis'ten Türkiye'ye çarpıcı mesajlar: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor - 2. Resim


''TÜRKİYE GÖÇ MESELESİNİ ARAÇSALLAŞTIRIYOR''

Türkiye'nin göç meselesini araçsallaştırılmasına Yunanistan'ın ve Avrupa'nın izin vermeyeceğini söyleyen Miçotakis, ''Türkiye ile işbirliğinin gerekli ve tatmin edici olduğunu'' ifade etti. 

YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ'Nİ KORUDU

Şimdiye kadar birçok kez göçmenleri geri iten, botları, tekneleri taciz eden Yunan Sahil Güvenliği'ni de koruyan Miçotakis, binlerce düzensiz göçmenin kurtarıldığını, sahil güvenlik ekibine yönelik 'komplo teorileri yaymanın aşağılayıcı olduğunu' söyledi. 

''Sahil Güvenliğin bir göçmen kabul servisi olmadığını'' belirten Miçotakis, ''Sadece aktif caydırıcılık var, geri itme yok'' ifadelerini kullandı.

'Kimseden korkmuyoruz' diyen Miçotakis'ten Türkiye'ye çarpıcı mesajlar: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor - 3. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gul17 Şubat 2022 15:34

SN CUMHURBAŞKANIMIZ ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN DUALARIMIZ SİZİNLE SİZLERİ COK SEVİYORUZ BAŞIMIZIN TACISINIZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN GONLUMUZE TAHT KURDUNUZ ALLAH HER DAİM YARDIMCINIZ OLSUN SELAMLAR SAYGILAR HURMETLER

Sonraki Haber Yükleniyor...