Tgrt Haber

Komşuda kanamalı ateş virüsü yayıldı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Haziran 2023 17:15 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 17:25
Komşuda kanamalı ateş virüsü yayıldı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Irak'ta kanamalı ateş virüsü salgını her geçen gün yayılımını artıyor. Şimdiye kadar virüs nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yıl içerisinde 250'den fazla vaka görüldü.

Irak​'ta kanamalı ateş virüsü öldürmeye devam ediyor. Irak Sağlık Bakanlığı, konu üzerine yaptığı açıklamada ülkede bu yıl içerisinde 250’den fazla kanamalı ateş vakasına rastlandığını ve 35’ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. En çok vakanın Zikar kentinde tespit edildiği, kentte 77 vakadan 10 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları, kurbanları evlerinde kesmeme konusunda uyardı, hastalığın yayılmasını önlemek için kasaplara talimat verildiği belirtildi.

KURBANLIKLAR EVLERDE VE SOKAKLARDA YASAK

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanı Saman Berzenci yaptığı açıklamada, bölgede 23 vakanın tespit edildiğini ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların evlerde ve sokaklarda yasaklandığını aktaran Berzenci, söz konusu virüse karşı bölgesel ve ulusal örgütlerle iş birliği içinde olduklarını söyledi.

KANAMALI ATEŞ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Kanamalı (Hemorajik) Ateş Virüsü (OHAV) keneler tarafından taşınan bir virüsün neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden hayvan kaynaklı bir enfeksiyon olarak bilinmektedir. Hastalığın bulaşmasında, enfekte keneler başlıca faktörler kabul edilirken insanların, enfekte hasta veya ölü hayvanların kan, idrar, dışkılarına temas etmesi sonucunda da bulaşabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...