Tgrt Haber

Tehlike Türkiye sınırında! Küçücük böcek can kaybına neden oluyor

06 Temmuz 2023 10:16 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 11:04
Tehlike Türkiye sınırında! Küçücük böcek can kaybına neden oluyor

Yaz aylarının gelmesiyle İran'da son 3 ayda Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

İran Sağlık Bakanlığı İnsan ve Hayvanlar Arasında Bulaşabilen Hastalıklarla Mücadele Daire Başkanı Dr. Muhammed Rıza Şirzadi Kırım Kongo kanamalı ateşi​ (KKKA) hastalığına ilişkin bilgi verdi.

SON 3 AYDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şirzadi, "Son 3 ayda 28 kişide KKKA​ görüldü. Bu hastalardan 3'ü hayatını kaybetti." dedi.

Hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, mide-bağırsak semptomlarının yer aldığına değinen Şirzadi, kene kaynaklı KKKA'nın hayvanlardan da bulaşabileceğini hatırlattı.

İranlı yetkili, "Ahır hayvanlarının etleri tüketilmeden önce 24 saat 4 santigrat derecede bekletilmelidir. Ciğer ve sakatat ise en az 48 saat aynı derecede bekletilmelidir. Sonra iyice pişirilip tüketilmelidir." dedi.

TEMMUZ SONUNA KADAR DİKKAT

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kene kaynaklı bir enfeksiyon olan KKKA hastalığına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı.

Karadeniz bölgesine dikkat çeken Bakan Koca kene yapışmasına bağlı KKKA vakalarında artış yaşandığını belirterek Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi beklenen kene yapışması vakalarına karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1676636717661519893

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...