Tgrt Haber

Kene kabusu geri döndü! Bakan Koca tarih vererek “dikkatli olun” çağrısı yaptı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Temmuz 2023 07:33 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 07:34

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte keneye karşı tedbir çağrısında bulunuldu. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşandığını belirten Bakan Koca temmuz sonuna kadar artması beklenen kene yapışmasına karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı.

Kurban Bayramı ve sonrasında gurbetçilerin de akın etmesiyle birlikte Doğu Karadeniz’de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi​ (KKKA) vakalarında artış yaşanıyor. Sağlık BakanıFahrettin Koca​ kene kaynaklı bir enfeksiyon olan KKKA​ hastalığına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı.

TEMMUZ SONUNA KADAR DİKKAT

Karadeniz bölgesine dikkat çeken Bakan Koca kene yapışmasına bağlı KKKA vakalarında artış yaşandığını belirterek Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi beklenen kene yapışması vakalarına karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı. Hastalığın ağır seyredebildiğinin unutulmaması gerektiğini belirten Bakan Koca ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz'ın konuya ilişkin görüşlerinin yer aldığı videoya da yer verdi.

“NE KADAR VÜCUTTA KALIRSA O KADAR AĞIR OLUR”

KKKA hastalığının ağır seyredebileceği ve ölüme neden olabileceği uyarısını yapan Yılmaz, "Özellikle KKKA hastalığının olduğu bölgelere gidecek kişilerin önlemlerini alması, örneğin çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmesi, kendini her gün vücuduna kene yapışıp yapışmadığı noktasında kontrol etmesi gerekiyor. Çünkü kene ne kadar vücutta kalırsa hastalık da o kadar ağır seyredebiliyor" ifadesini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1676636717661519893

Yılmaz, hazirandan temmuz ayı sonuna kadar olan sürecin kene vakası artışlarının en yoğun yaşandığı dönem olduğuna da dikkati çekti.

Kene kabusu geri döndü! Bakan Koca tarih vererek “dikkatli olun” çağrısı yaptı!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...