Tgrt Haber

Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırının arkasından PKK çıktı: Kullanışlı bir aptal

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Assyria TV
29 Ağustos 2023 15:25 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 16:24
Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırının arkasından PKK çıktı: Kullanışlı bir aptal

İsveç basını, Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak eylemi düzenleyen Irak asıllı Salwan Momika’nın PKK ile bağlantısı olduğunu ortaya çıkardı. PKK'nın İsveç ile Türkiye'nin arasını bozmak istediğine dikkat çeken medya kuruluşu, eylemlerin PKK tarafından dizayn edildiğini aktardı.

Avrupa'da son dönemde artışa geçen İslamfobi, iyice çığrından çıktı. İsveç​ başta olmak üzere birçok ülkede Kur'an-ı Kerim​'e yönelik alçak eylemler gerçekleştirildi. Bu eylemlerin polis kontrolünde yapılamsı da hükümetlerin İslamfobi hastalığına göz yumduğunun en büyük göstergesi oldu.

Alçak saldırılara Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ederken İsveç'ten yayın yapan Assyria TV, dikkat çeken bir gerçeği ortaya çıkardı. Medya kuruluşu, Kur’an yakan Irak asıllı Salwan Momika​'nın PKK​ ile bağlantılı olduğunu aktardı.

İsveç'ten yayın yapan Assyria TV Editörü Dikran Ego, Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar düzenleyen Salwan Momika'nın Irak'ta tüm Hristiyan kuruluş ve kurumlardan kovulan bir Süryani olduğunu ve eli kanlı terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu söyledi.

"PSİKOLOJİSİ BOZUK VE KARANLI BİR KİŞİ"

Momika'nın "psikolojisinin bozuk ve karanlık bir kişi" olduğuna dikkat çeken Ego, bu kişinin Bağdat'ta "İmam Ali" milis grubuna katıldığını da ortaya çıkardı. Momika'ya süryanilerin de maddi ve manevi destek vermediğini aktaran Ego, "Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını Tiktok'tan canlı yayımlayarak para kazanıyor. Bunu kendisi de basına verdiği demeçlerde dile getirdi" dedi.

"KULLANIŞLI BİR APTAL"

Momika'nın eli kanlı terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu ifade eden Ego, "Provokatör Momika'nın PKK ile ilişkisini göz önünde bulundurduğumuzda; Türkiye'nin İsveç ile devam eden NATO üyelik sürecini de düşünürsek, Momika'nın İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırılarının arkasında PKK tarafından dizayn edilen kullanışlı bir aptal olduğunu da anlayabiliriz" şeklinde konuştu.

"ORGANİK BAĞI BULUNUYOR"

Süryanileri temsil ettiğini iddia eden Dawronoye isimli grubun, terör örgütü PKK tarafından kurulduğunun bilindiğine dikkati çeken Ego, "Süryanilere hiçbir faydası olamayan, sadece PKK'lılara hizmet eden bir grupta da görev yapan Momika'nın, PKK ile organik bağı bulunuyor" diye konuştu.

DAYAK YEDİĞİ GÖRÜNTÜLER GERÇEK

Momika ile Müslüman bir genç arasında geçen ve sosyal medyada çok izlenen boks karşılaşmasına da değinen Ego, sözlerine şöyle devam etti:

''İsveç'in Södertälje kentinde mahkeme önünde Salwan Momika'yı döven Iraklı Abbas adında Müslüman bir genç. Medyada çok tartışılan bu görüntünün tiyatro olduğu öne sürüldü, fakat bu dövüş tiyatro değildi, gerçekti. Tespitlerime göre, bunlar sosyal medyada birbirlerine hakaret edip tartıştıktan sonra dövüşmek için randevulaşmışlar. Abbas da olay yerine boks eldivenleriyle hazır gelmiş. Zaten Abbas, sonradan yaptığı sosyal medya paylaşımlarında olayın tiyatro olmadığını söyledi ve İsveç basınında bu yönde çıkan haberleri yalanladı"

Kaynak: Assyria TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...