Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e net uyarı: Kusura bakmasınlar…

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 14:40 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 15:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e net uyarı: Kusura bakmasınlar…

NATO üyeliği için TBMM'den çıkacak kararı bekleyen İsveç'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net bir uyarı geldi. Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara her defasında göz yuman İsveç'e tepki gösteren Erdoğan, "Kutsallarımıza bu saldırılar devam ederse kusura bakmasınlar…" dedi.

Türkiye​'nin tüm uyarılarına rağmen terörle etkin bir mücadele sürdürmeyen İsveç​'te üstüne üstlük Kur'an-ı Kerim'e yönelik de alçak saldırılara göz yumuluyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da Macaristan ziyareti dönüşü uçakta bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Bir gazetecinin "İsveç’in NATO​ üyeliğiyle ilgili süreç Meclis'e geldiğinde, Türkiye’nin tutumunda bir değişiklik olacak mı?" sorusuna Erdoğan, "Eğer Stockholm caddelerine sahip çıkmazsa, bizim kutsalımıza, kutsallarımıza bu saldırılar devam ederse kusura bakmasınlar…" ifadeleriyle cevap verdi ve İsveç'e üstü kapalı uyarıda bulundu.

"VERDİKLERİ SÖZE SADIK KALMALILAR!"

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"İsveç’in NATO’ya katılım protokollerinin TBMM’ye gönderilmesi ve sürecin Meclis’ten hızlı şekilde geçmesi İsveç’in verdiği sözlere sadık kalmasıyla doğru orantılı. Bu işin kararını Parlamentomuz verecek. Bu konu Parlamentomuzda, komisyonlarda ne kadar görüşülür, buralardan ne kadar zamanda geçer onu bilemeyiz.

"KUTSALIMIZA SALDIRILAR DEVAM EDERSE KUSURA BAKMASINLAR..."

İsveç'in her şeyden önce Stockholm caddelerine sahip çıkması lazım. Eğer Stockholm caddelerine sahip çıkmazsa, bizim kutsalımıza, kutsallarımıza bu saldırılar devam ederse kusura bakmasınlar… Tabii ki Cumhur İttifakı'nın kendine ait bazı ilkeleri var. Bütün bunları Devlet Bey ile ve diğer arkadaşlarımızla müzakere etmeden ben de adım atmam. Görüşmelerimizi yaparız, ondan sonra da gereği neyse onu yaparız"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...