Tgrt Haber

Kuşlar gökten düşerek ölüyor! Yerleri ölü hayvanlar kapladı hastalık yayılıyor

04 May 2023 11:59 - Güncelleme : 04 May 2023 12:19
Kuşlar gökten düşerek ölüyor! Yerleri ölü hayvanlar kapladı hastalık yayılıyor

İngiltere'nin Güney Derbyshire bölgesindeki Swandlincote'de çekilen görüntüler, sosyal medyada kısa sürede endişe ile beraber yayıldı. Görüntülerde ölü kuşların yerleri kapladığı görüldü.

İngiltere'nin doğal güzellikleriyle tanınan bölgelerini ölü kuşlar kapladı. Doğa aktivistleri, yetkililer son zamanlarda çok sayıda kuşun gökten düşerek öldüğünü açıkladılar. Linjoy Doğal Yaşam Kurtarma Derneği’nde görevli bilim insanları ve uzmanlar son dönemde bölgede çok sayıda kuşun ölü bulunduğunu açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda martıların öldüğü belirtildi.

Yetkililer olası bir kuş gribiyle karşı karşıya olunduğunu belirtirken çevre aktivistleri, ''Gökyüzünden martıların düştüğüne dair çok sayıda ihbar ve bilgi geliyor. Bir süredir biz de bölgeyi takip ediyoruz'' dedi.

Kuşlar gökten düşerek ölüyor! Yerleri ölü hayvanlar kapladı hastalık yayılıyor

Yetkililer, ''Maalesef kuş gribinin bölgede etkisini artırdığını görüyoruz. Son 5 günde en az 38 ölü kuş bulundu'' ifadesini kullandı. Yetkililer kuşların bölgeye düştüğünü ve diğer kuşların dinlenme bölgesinin yakınında virüsün yayıldığını belirtti.

Açıklamada, ''Bölgedeki diğer memeliler de hastalıklı kuşları yiyerek virüsü yayıyor'' denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...