Tgrt Haber

Kuzey Kore birden fazla seyir füzesi fırlattı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Şubat 2024 09:21 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 09:22

Kuzey Kore'nin ülkenin batı kıyısı açıklarından birden fazla seyir füzesi fırlattığı açıklandı.

2024’te silah projelerini hızlandıran Kuzey Kore​ bölgede tansiyonu arttıracak bir hamle yaptı. Güney Kore​ Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, Kuzey Kore​'nin ülkenin batı kıyısı açıklarından birden çok seyir füzesi​ ateşlediği duyuruldu. Atışların yerel saatle 11.00 sırlarında yapıldığı belirtilirken, fırlatılan füze sayısı, mesafe ve irtifa gibi teknik detaylar hakkında bilgi verilmedi.

ABD​ İLE KOORDİNASYON SÜRECEK

Güney Kore​ ordusunun takip ve değerlendirme faaliyetlerine etkin bir şekilde devam ettiği ifade edilen açıklamada, Kuzey Kore​'nin provokasyonlarına karşı ABD​ ile koordinasyonun sürdürüleceği vurgulandı.

Kuzey Kore birden fazla seyir füzesi fırlattı - 1. Resim

Son gelişme ile birlikte Pyongyang​'ın yılın başından bu yana gerçekleştirdiği seyir füzesi​ denemelerinin sayısı 4’e yükseldi.

PYONGYANG​ 3 SEYİR FÜZESİ​ TESTİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

24 Ocak ve 28 Ocak'ta “Pulhwasal-3-31” adlı yeni stratejik seyir füzesini test eden Kuzey Kore​, son olarak 30 Ocak'ta bir diğer stratejik seyir füzesi​ “Hwasal-2"yi denemişti. Pulhwasal Korece’de “Alevli ok” anlamına gelirken, “Hwasal” ise yalnızca “ok” anlamı taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...