Tgrt Haber

Kuzey Kore sonunda başardı, Dünya yörüngesine casus uydu gönderdi: Pasifik'te yüksek alarm durumu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 23:49 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 00:00
Kuzey Kore sonunda başardı, Dünya yörüngesine casus uydu gönderdi: Pasifik'te yüksek alarm durumu

Kuzey Kore, bu yıl 3’üncü kez yaptığı denemede Dünya yörüngesine casus uydusunu gönderdi. Kuzey Kore, silahlı kuvvetlerinin gözetleme kabiliyetlerinin güvence altına alınması için birden fazla casus uydunun yörüngeye göndermeye devam edeceklerini bildirdi.

Kuzey Kore​, silahlı kuvvetlerinin gözetleme kabiliyetlerinin güvence altına alınması için birden fazla casus uydunun yörüngeye göndermeye devam edeceklerini bildirdi.

Kuzey Kore, 22 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında yörüngeye casus uydusu göndereceğini açıklamasının ardından 3. denemesinde fırlatmayı gerçekleştirmeyi başardı.

uzey Kore tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uydunun Dünya yörüngesine başarılı şekilde gönderildiği bildirildi. Kuzey Kore, casus uydusunun Sohae Uydu Fırlatma Tesisi’nden yerel saatle 10.42'de fırlatıldığını ve 10.54'te uydunun yörüngeye girdiğini açıkladı.
Açıklamada, yakın gelecekte Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri’nin gözetleme kabiliyetlerinin güvence altına alınması için birden fazla casus uydunun yörüngeye gönderileceği bildirildi.

Güney Kore ve Japonya, fırlatmayı doğrularken, söz konusu uydunun yörüngeye yerleştirilip yerleştirilmediğini henüz doğrulayamadıklarını belirtti.

RUSYA'NIN YARDIMI SONRASI GERÇEKLEŞTİ

Kuzey Kore geçtiğimiz mayıs ve ağustos aylarında casus uydu fırlatma girişiminde 2 kez başarısız olmuştu. Son fırlatma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Kore lideri Kim Jong Un​'a eylül ayındaki Rusya ziyarete sırasında Kuzey Kore’ye uydu yapımında yardımcı olma sözü vermesinin ardından gerçekleşti.

JAPONYA’DA ALARM VERİLDİ

Japonya’da hükümet, ülkenin güneyindeki vatandaşlarına olası bir Kuzey Kore füzesi tehdidinden korunmaları için bir acil durum uyarısı yayınladı.

Japon hükümeti, acil durum yayın sistemi üzerinden Okinawa sakinlerine binaların içinde veya yeraltında saklanmalarını söyledi. Kamu yayıncısı NHK, Japonya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynağın füzenin bir uydu olabileceğini söylediğini aktardı.

Daha sonra füzenin saat 22:55 civarında Pasifik Okyanusu üzerinden uçtuğunu belirten kurum, acil durum uyarısını kaldırdı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...