Tgrt Haber

Kuzey Kore yeniden turistlere kapılarını açıyor! 'Kaotik olabilecek' ilk turlar için aralık ayı işaret edildi

15 Ağustos 2024 10:37 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 14:06
Kuzey Kore yeniden turistlere kapılarını açıyor! 'Kaotik olabilecek' ilk turlar için aralık ayı işaret edildi

Kuzey Kore, 5 senenin ardından kapılarını turistler için açıyor. İki tur operatörü, Kim Jong-un'un aralık ayında yabancı turizme izin vereceğini açıkladı. Turist ziyaretlerine dair detaylar ise henüz netlik kazanmadı.

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında sınırlarını kapatan Kuzey Kore​, Batılı turistlere yeniden kapıları açmaya hazırlanıyor. Çin​ merkezli iki tur şirketinin operatörleri, aralık ayında Kuzey Kore için turizmin açılacağını öne sürdü.

Pekin merkezli Koryo Tours, ''Yerel ortağımız Samjiyon kentine ve muhtemelen ülkenin geri kalanına turizmin Aralık 2024'te resmen yeniden başlayacağını teyit etti" ifadelerine internet sitesinde yer verdi. Çin merkezli KTG Tours ise sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Turistlerin bu kış Samjiyon'a (Paektu Dağı bölgesi) gidebilecekleri söylendi” dedi.

Kuzey Kore yeniden turistlere kapılarını açıyor! 'Kaotik olabilecek' ilk turlar için aralık ayı işaret edildi - 1. Resim

İLK KUZEY KORE TURLARINA DİKKAT!

Koryo Tours ise ziyaretlerin başlamasının ardından yapılacak bir turlar için turistleri uyardı:

''Erken turlardan birine katılmayı umanlar için, işlerin normalden biraz daha kaotik geçebileceğini vurgulamak istiyoruz.''

Kuzey Kore yeniden turistlere kapılarını açıyor! 'Kaotik olabilecek' ilk turlar için aralık ayı işaret edildi - 2. Resim

Tur şirketi, henüz kesin tarihlere ulaşılamadığını fakat Samjiyon'un  açılacağını, Pyonyang ve diğer yerlerin de dahil olacağını düşündüklerini belirtti.

Kim Jong-il'in doğduğu yer olarak bilinen Samjiyon, ülkede kutsal olarak kabul edilen Paektu Dağı'na açılan bir kapı.

PANDEMİ NEDENİYLE KAPILAR KAPANMIŞTI

Öte yandan Covid-19 pandemisi nedeniyle sınırlarını kapatan Kuzey Kore, geçtiğimiz şubat ayında Rusya ile ilişkilerin yakınlaşmasıyla ülkeye bir grup Rus turist almıştı. Pandemiden önce ise tur şirketleriyle ülkeye her yıl 5 bin Batılı turist girişi vardı.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...