Tgrt Haber

Kuzey Kore'den Rusya'ya ağır silah desteği: ABD'den çarpıcı iddia...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Ekim 2023 10:45 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:01
Kuzey Kore'den Rusya'ya ağır silah desteği: ABD'den çarpıcı iddia...

ABD basını, Kuzey Kore'nin Rusya'ya ağır silah göndermeye başladığını ileri sürdü. Yazıda, Kuzey Kore'nin gönderilen silah karşılığında Rusya'dan ne aldığının da henüz netlik kazanmadığı aktarıldı.

Kuzey Kore​ lideri Kim Jong-un​ ve Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçen ay Vladivostok'da gerçekleştirdiği zirveyi tüm dünya yakından takip etmişti. İki lider arasında gerçekleştirilen kritik görüşmenin yankıları sürüyor. ABD basını, görüşmenin ardından Kuzey Kore'nin Rusya'ya ağır silah göndermeye başladığını ileri sürdü.

RUSYA SİLAH KARŞILIĞINDA NE VERDİ?

Bir ABD'li yetkiliye dayandırılarak yapılan haberde, transferin yeni ve uzun vadeli bir tedarik zincirinin parçası mı yoksa daha sınırlı bir sevkiyat mı olduğunun bilinmediği ifade edildi. Kuzey Kore'nin gönderilen mühimmat karşılığında Rusya'dan ne aldığının da henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

SİLAH MÜZAKERESİ İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamada Kuzey Kore ve Rusya'nın aktif olarak silah müzakereleri yürüttüğünü söylemişti.

"Bu müzakerelerin ardından üst düzey görüşmeler önümüzdeki aylarda devam edebilir. Potansiyel anlaşmalarla Rusya, Kuzey Kore'den Ukrayna'da kullanmayı planladığı önemli miktarlar ve çeşitli türlerde mühimmat alabilir" uyarısı yapan Kirby, Kuzey Kore'nin daha önce Rusya'ya silah satmayacağını açıkladığını hatırlatmıştı. Kirby, "Ancak Kuzey Kore'nin Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kuvvetlerine destek sağlamayı değerlendirmeye devam etmesinden endişe duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...