Tgrt Haber

Kuzey Kore'den tansiyonu yükseltecek açıklama: Güney Kore’deki önemli hedefleri fotoğrafladık

Editör: Murat Makas / Kaynak: Sputnik
26 Kasım 2023 23:57 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 00:01

Malligyong-1 adlı casus uydusunu yörüngeye göndererek gerilimi tırmandıran Kuzey Kore, Güney Kore’deki önemli hedef bölgeleri fotoğrafladığını öne sürdü.

Malligyong-1 adlı casus uydusunu yeni tip Chollima-1 roketi ile yörüngeye gönderen Kuzey Kore​, Güney Kore’deki önemli hedef bölgelerin fotoğraflandığını açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un gönderilen casus uydusunun operasyonel faaliyetlerini denetlemek üzere dün Ulusal Havacılık ve Uzay Teknolojisi İdaresi’ni (NATA) ziyaret ettiği belirtilirken, ''Kim Jong-Un, Cuma günü saat 10.15 ila 10.27 arasında Kore Yarımadası’ndan geçen keşif uydusu tarafından çekilen ve Mokpho, Kunsan, Phyongthaek, Osan ve Seul​ dahil düşman bölgesindeki başlıca hedefleri ve ülkedeki çeşitli bölgeleri gösteren fotoğraflar hakkında ayrıntılı bilgi aldı'' denildi.

UYDU FIRLATMA HAMLESİ GERİLİMİ TIRMANDIRMIŞTI

Daha önce 2 başarısız uydu fırlatma girişiminde bulunan Kuzey Kore 3’üncü denemeyi 21 Kasım saat 22.42’de gerçekleştirmişti. Malligyong-1 adlı casus uydusunu yeni tip Chollima-1 roketi ile fırlatan Pyongyang, uydunun başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirildiğini açıklamıştı. Kuzey Kore’nin bu adımı bölgede gerilimi yükseltirken, Seul yönetimi Pyongyang’a tepki olarak 2018’de imzalanan ve askeri gerilimleri azaltmayı amaçlayan anlaşmayı kısmen askıya almıştı.

Kuzey Kore'den tansiyonu yükseltecek açıklama: Güney Kore’deki önemli hedefleri fotoğrafladık

Seul’un adımına misilleme olarak anlaşmadan çekilen Kuzey Kore, telafisi mümkün olmayan bir çatışma çıkması halinde bundan Güney Kore’nin sorumlu olacağını iddia etmişti.

Kaynak: Sputnik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...