Tgrt Haber

Lavrov'dan '3. Dünya Savaşı' tehdidi: Nükleer ve yıkıcı olur

02 Mart 2022 13:06 - Güncelleme : 02 Mart 2022 14:16
Lavrov'dan '3. Dünya Savaşı' tehdidi: Nükleer ve yıkıcı olur

Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin verilmeyeceğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girşiminin yedinci gününde çatışmalar şiddetlendi. Rus ordusunun kilometrelerce uzunluğundaki konvoyu Kiev'e dayandı. Ukranalı sivil halk işgalci Rus ordusuna karşı direnişine devam ediyor. Dünya, Rusya'nın işgal girşimine son vermesini beklerken bugün gerçekleştirlecek olan müzakere görüşmeleri ertelendi. 

Rus TASS haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Lavrov, "3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur" dedi.

"3. DÜNYA SAVAŞI NÜKLEER VE YIKICI OLACAK"

Lavrov, bugün Belarus’ta gerçekleşmesi planlanan Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ertelenmesi kararının ABD’nin emriyle alındığını belirterek, “Ukrayna, görüşmeleri ABD’nin emriyle erteliyor. Rusya ve Ukrayna taraflarının 2’inci görüşmelerinin bugün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz net değil” dedi.

Ukrayna’nın nükleer silah geliştirme amacı taşıdığını tekrarlayan Lavrov, “Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’nın tümündeki askeri operasyonda Ukrayna’nın silahsızlaştırılması amaçlanıyor. Rusya, Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

"RUSYA, KIRIM'IN BİR PARÇASI"

Bakan Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından sonra Batı ülkelerinin kendilerine yönelik yaptırımlarını beklediklerini ifade ederek, “Rusya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu” dedi.
Kırım’ın statüsü hakkında da konuşan Lavrov, “Kırım’ın aidiyeti tartışma konusu değil. Kırım Rusya'nın bir parçası ve pazarlık konusu değil” dedi.

"ABD'NİN HAMLELERİ KABUL EDİLEMEZ"

Putin'in açıklamalarından ardından konuşan Lavrov, Ukrayna'nın nükleer kapasitesi olduğunu ve bunun Rusya için endişe verici olduğunu dile getirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından pazar günü Savunma Bakanlığı'na Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmişti.

Öte yandan Lavrov, Avrupa ülkelerinde ABD'ye ait nükleer silahlar bulunmasını eleştirerek, "Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD'ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu" ifadelerini kullanmıştı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...