Tgrt Haber

Lübnan gazeteciyi kasıtlı öldürdüğü gerekçesiyle İsrail'i BMGK'ya şikayet edecek

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ekim 2023 17:31 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 17:37
Lübnan gazeteciyi kasıtlı öldürdüğü gerekçesiyle İsrail'i BMGK'ya şikayet edecek

Lübnan, Reuters muhabiri İssam Abdullah'ı "kasıtlı şekilde öldürmekle" suçladığı İsrail'i BMGK'ya şikayet edeceğini açıkladı. İki ülke sınırında tansiyon yükselirken Lübnan'dan İsrail'in bazı askeri hedeflerine saldırı düzenlendi.

Lübnan​ Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in gazeteci​ İssam Abdullah’ı “kasıtlı bir şekilde öldürmesi” konusunu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) taşıyacak. Lübnan​ Dışişleri Bakanlığının, dün Lübnan​ sınırı üzerinde İsrail tarafından atılan roket sonucu hayatını kaybeden Reuters kameramanı İssam Abdullah’la ilgili yayımladığı açıklama, resmi haber ajansı NNA tarafından paylaşıldı.

Dışişleri Bakanlığının, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisine, Abdullah’ın “kasıtlı bir şekilde öldürmesinden” dolayı İsrail hakkında BMGK’ya şikayette bulunması talimatı verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kamera, lens ve kalemiyle gerçekleri duyurmaya çalışma arzularının kurbanı olan silahsız gazetecilerinkolay bir şekilde öldürülmesi; ifade özgürlüğü, basın, insan hakları, uluslararası insan hukukunasaldırı ve bir suçtur.”

Lübnan gazeteciyi kasıtlı öldürdüğü gerekçesiyle İsrail'i BMGK'ya şikayet edecek

LÜBNAN: ROKET İSRAİL'DEN FIRLATILDI

Lübnan​ ordusu da gazeteci​ Abdullah'ın öldürülmesine ilişkin olay bölgesinde gerçekleştirilen ön incelemeyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail ordusu tarafından Alma Şaab bölgesine doğru fırlatılan roketin gazetecilerin bulunduğu bir araca isabet ettiği kaydedildi.

İsrail'in saldırısında 1 gazetecinin öldüğü ve 5 gazetecinin yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca, İsrail'in dün Mercayun Ovası, Kefr Şuba, Ayta Şaab, Mervahin ve Adaysa beldelerine yönelik fosforlu roketler attığı ve ağır topçu atışları gerçekleştirdiği belirtildi.

LÜBNAN​'DAN TOP ATIŞI

Lübnan’ın güneyinden İsrail’in sınırdaki bazı askeri noktalarının hedef alınması üzerine, İsrail topçu atışlarıyla karşılık verdi. Lübnan’ın Kefr Şuba beldesinden İsrail’in sınır üzerindeki bazı gözetleme noktalarına doğru antik füzesi ile saldırı düzenlendi. İsrail ordusunun açıklamasında ise Lübnan’dan Kerf Şuba bölgesine çok sayıda “atış yapıldığı” belirtildi. Saldırıların roketle mi yoksa havanla mı düzenlendiğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, “İsrail ordusu askerleri, şu anda atışların yapıldığı yeri vuruyor” ifadesine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...