Tgrt Haber

Lübnan Savunma Bakanı Maurice Slim'e silahlı saldırı!

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
10 Ağustos 2023 21:50 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 21:57
Lübnan Savunma Bakanı Maurice Slim'e silahlı saldırı!

Lübnan Savunma Bakanı Muris Slim silahlı saldırıya uğradı. Aracına kurşun isabet eden Lübnanlı Bakan, olaydan yara almadan kurtuldu. Güvenlik kaynakları ise suikast girişimi iddialarını yalanladı.

Lübnan​'ın geçici Savunma Bakanı Maurice Slim'in aracına başkent Beyrut​'ta seyir halindeyken kurşun​ isabet etti. Lübnan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayın suikast girişimi olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

YARA ALMADAN KURTULDU

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; Lübnan Savunma Bakanı Maurice Slim'in aracı, başkent Beyrut’taki Jisr el-Bashra Mahallesi'nde geçtiği sırada kurşunların hedefi oldu. Lübnan İçişleri Bakanlığı, Slim’in olaydan yara almadan kurtulduğu aktarıldı.

SALDIRI MI TESADÜF MÜ?

İçişleri Bakanı Bassam al-Mawlawi yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin olayın hedefli bir saldırı mı yoksa başıboş mermilerden mi kaynaklandığını belirlemek için araştırdığını ifade ederek, "Her halükarda, Savunma Bakanının güvenliği için Allah'a şükrediyoruz" dedi.

GÜVENLİK KAYNAKLARINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Öte yandan bir güvenlik kaynağı basına yaptığı açıklamada, olayın bir suikast girişimi olmadığını belirterek, başıboş mermilerin Slim’in aracına isabet ettiğini aktardı. Lübnan basınında yer alan haberlerde, söz konusu olayın Beyrut'un güneydoğusundaki dağlarda bulunan bir köyde Hizbullah üyeleri ile köy sakinleri arasında çıkan çatışmanın ardından köye Lübnan ordusunun konuşlandırılması sırasında meydana geldiği ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...