Tgrt Haber

Mercedes'in CEO'sundan İsrail'e bağış 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 15:54 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 16:05

Alman otomobil devi Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, Gazze Şeridi'ni abluka altına alan ve sivillere ölüm yağdıran İsrail'e bağışta bulundu. Otomobil üreticisi şirketin CEO'su Kaellenius bağışta bulunduğunu LinkedIn hesabından, "Onların güvenliği en büyük önceliğimiz" notuyla duyurdu. 

Gazze​'ye saldırılar 39 gündür devam ederken İsrail, ateşkes​ konusundaki sert tavrından taviz vermiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen ateşkes çağrılarına kulak asmayan İsrail'e ise Avrupa devlerinden yardım eksik olmadı. 

Almanya'nın dev otomobil üreticisi Mercedes​, Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e para desteği sağladı. Yaptıkları yardımın miktarını LinkedIn paylaşımıyla duyuran Kaellenius, 1 milyon euro bağış yaptıklarını aktardı. 

Kaellenius, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Sahadaki mağduriyetlerin en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra, kardeş kuruluşlarla birlikte bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızılhaçı'na toplam 1 milyon euro bağışta bulunuyor. 

Mercedes'in CEO'sundan İsrail'e bağış 

ORTA DOĞU'DA SON DURUM 

İsrail ordusu, 38 gündür kanlı saldırılar düzenlediği Gazze'deki parlamento binasını ele geçirdi. Askerlerin meclis kürsüsünde verdikleri bayraklı pozlar İsrail basınında yayımlandı.

Gazze'deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 188 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...