Tgrt Haber

Mercedes'ten Gazze'ye maddi yardım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 15:10 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 15:17
Mercedes'ten Gazze'ye maddi yardım 

Almanya'nın otomobil devi Mercedes, hem Gazze hem de İsrail'deki sivillerin ihtiyacını karşılaması için maddi yardımda bulundu. Şirket, İsrail'deki United Hatzalah ve Alman Kızıl Haçı adlı kuruluşlara toplamda 1 milyon euro para gönderdi. 

Ortadoğu’daki sivillerin geleceğinden endişe duyan Mercedes-Benz​, bölgeye yönelik yaptığı insani yardımlarını artırma kararı aldı. Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze​ hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro bağışlamıştı.

Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketinin yanındaGazze’ye 1 milyon euro daha insani yardım yapma kararı aldığını duyurdu. 1 milyon euroluk ek yardım, bölgede Filistinli​ sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye verilecek. 

MERCEDES CEO'SUNDAN AÇIKLAMA 

LinkedIn üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, "İsrail'e yönelik terör saldırılarından bu yana dünya çapında yayınlanan haber ve görüntüler beni derinden sarsıyor. Orta Doğu'da barışa olası yansımaları konusunda son derece endişeliyim. Bölgede meslektaşlarım, uzun süredir tanıdıklarım ve iyi dostlarım var. Şiddete maruz kalan ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutan herkese en kalbi şefkatimi iletiyorum.

Düşüncelerim ayrıca çok sayıda yaralı, kaçırılanlar ve aileleriyle birlikte. Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik çünkü sahadaki acıların en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra kardeş kuruluşlarla birlikte bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızıl Haçı'na toplam bir milyon euro bağışta bulunuyor. Tel Aviv'deki Ar-Ge tesisimizin ekibiyle elbette sürekli iletişim halindeyiz ve onların güvenliği en büyük önceliğimiz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...