Tgrt Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten barış mesajı: Türk ve Yunan halkları dosttur

13 Şubat 2023 10:43 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 11:22
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten barış mesajı: Türk ve Yunan halkları dosttur

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından yardım gönderen ilk ülkelerden olan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Türkiye ile görüş ayrılıkları olsa fa Türk ve Yunan halklarının dost olduğu mesajını veren Miçotakis, "Gerçek dostlar zor zamanlarda görülebilir. Eşi görülmemiş bir felaketten bahsediyoruz, en azından iki halk arasındaki ilişkiler açısından iyi bir şey ortaya çıkmalı" dedi.

Türkiye​, Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ili vuran yıkıcı depremle sarsıldı. Yaşanan büyük felaketin ardından dünyadan dört bir yanından destek gelmeye devam ederken büyük felaketin ardından Türkiye'ye yardım gönderen ilk ülkelerden biri de Yunanistan​ oldu.

Katıldığı bir törende açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'de yaşanan felakete değinerek her türlü yardıma hazır olduklarını vurgulayarak görüş ayrıkları olsa da Türk ve Yunan halklarının dost olduğunun altını çizdi.

'GERÇEK DOST ZOR ZAMANLARDA GÖRÜLEBİLİR'

Miçotakis, Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen EMAK kurtarma ekiplerini çalışmalarını takdir ettiğini de dile getirerek "Bu insanlar alkışı hak ediyor. Halklarımızı hiçbir şeyin ayırmadığını, Türkiye ile dostane bir şekilde yaşayabileceğimizi ve nihayetinde ilişkilerimizin zor zamanlarda bile çok daha derin olduğunu kanıtladılar. Gerçek dostlar zor zamanlarda görülebilir. Eşi görülmemiş bir felaketten bahsediyoruz, en azından iki halk arasındaki ilişkiler açısından iyi bir şey ortaya çıkmalı" dedi.

Diğer yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte deprem​ bölgesini ziyaret etmiş, Yunanistan'ın desteklerinin burada bitmeyeceğini belirtmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...