Tgrt Haber

Bakan Çavuşoğlu, Adana'ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştü

12 Şubat 2023 11:30 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 11:40

Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremlerin ardından dünyadan Türkiye'ye destekler devam ederken Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Adana'ya geldi. Dendias'ı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu karşıladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias​, merkez üssü Kahramanmaraş​ olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adana​'ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, Dendias'ı Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda karşıladı.

Bakan Çavuşoğlu, Adana'ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştü

YUNANİSTAN İLK YARDIMA KOŞAN ÜLKELERDEN

Türkiye​'yi sarsan depremlerin ardından Türkiye'ye destek göndereceğini açıklayan ilk ülkelerden biri de Yunanistan olmuştu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in talimatı, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığının inisiyatifiyle depremzedelerin yaralarının hafifletilmesi amacıyla Türkiye'ye acil ihtiyaç maddeleri ve sağlık malzemelerinden oluşan yardım gönderilmişti.

Miçotakis, Türkiye'yi derinden etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarını birlikte yürüten Türk ve Yunan ekiplerine teşekkür etmiş, "Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız." demişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...