Tgrt Haber

Mısır'daki gizemli hastalık korku saçıyor! Rusya ilk önlemi alan ülke oldu

19 Temmuz 2023 11:04 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 11:25
Mısır'daki gizemli hastalık korku saçıyor! Rusya ilk önlemi alan ülke oldu

Mısır'da nedeni henüz bulunamayan 'gizemli' hastalık nedeniyle en az 270 kişi rahatsızlandı. Vaka sayıları her geçen gün artarken Covid-19 gibi bir virüsün yaygınlaşma tehlikesi korkuya neden oldu. Rusya önlemini alan ilk ülkelerden oldu ve Mısır'dan gerçekleşen uçuşlarda saha sıkı denetim yapılacağını açıkladı.

Mısır​'ın Qena vilayetinde en az 270 kişi 'gizemli' bir hastalığa yakalandı. Hastalığın nedeni henüz bulunamazken Covid-19​'un yeni bir varyantı olabilme ihtimali endişeye neden oldu. Bazı uzmanlar ise hastalığı dang hummasına benzetti. Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı, kentin el-Aleqat köyünde hastaların yaşadığı semptomların "tek tip bir modele" sahip olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Önleyici tıp işlerinden sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Amr Kandil, 'gizemli' hastalığın belirtilerinin3 ile 5 gün arasında süren ateş, kemik ağrısı, mide bulantısı ve kusma olduğunu belirtti. Bakanlığın açıklamasında, epidemiyolojik gözetim ekiplerinin vakaları incelemek üzere kente gönderildiği ve hastaların çevresinden de örnekler toplandığı ifade edildi. 

Öte yandan uzmanlar da bu hastalığın ateş ve kemik ağrısına yol açması nedeniyle Covid-19'un yeni bir varyantı olup olmadığını araştırmaya başladı.

Bazı uzmanlar, bunun sivrsineklerden insanlara bulaşan viral enfeksiyon dang humması olabileceği yönünde açıklamalarda bulundular.

RUSYA ÖNLEMİNİ ALDI

Rusya, Mısır'daki 'gizemli' hastalık​ nedeniyle ilk önlemini alan ülkelerden biri oldu. Mısır'dan Rusya'ya yapılan uçuşlarda daha sıkı sağlık protokolü uygulanacak. Rusya'nın sağlık denetleme kurumu Rospotrebnadzor tarafından yapılan açıklamada, "Mevcut durum ışığında Rospotrebnadzor, Perimeter otomatik bilgi sistemini kullanmak da dahil olmak üzere Mısır'dan yapılan uçuşlarla ilgili sağlık ve karantina kontrollerini sıkılaştırdı." denildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Qena'da kaydedilen tüm vakalarda hafif ve orta şiddette semptomlar görüldüğünü ve henüz ciddi bir hastalık ya da hastaneye yatış vakası yaşanmadığını belirterek itidal çağrısında bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...