Tgrt Haber

Mısır ile normalleşme adımları meyvesini vermeye başladı: Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Nisan 2023 07:40 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 07:51
Mısır ile normalleşme adımları meyvesini vermeye başladı: Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması

Türkiye ile Mısır arasında 10 yıl sonra normalleşme adımları meyvesini vermeye başladı. Mısır ülkeyi ziyaret edecek olan Türk vatandaşlarına kapıdan vize alma uygulaması başlattığını duyurdu. Mısır’dan herhangi bir resmi açıklama gelmezken söz konusu duyuruyu Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen sosyal medya hesabından yaptı.

Türkiye​ ile Mısır​ karşılıklı normalleşme adımları kapsamında yeni kararlar almaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve daha sonra Mısırlı mevkidaşı Sami Şükrü’nün karşılıklı ziyaretlerinin ardından peş peşe bölgedeki gerilimi azaltacak adımlar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’daki Dünya Kupası açılışı nedeniyle verdiği resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşması ve sohbet etmesinin ardından başlatılan süreçte diplomasi trafiği başladı ve iki ülke karşılıklı büyükelçilik açılacağını duyurdu. Özellikle Akdeniz’de sondaj faaliyetleri yürüten Türkiye’nin Mısır ile yaklaşması başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkeyi tedirgin etti.

TÜRK TURİSTLERE BÜYÜK KOLAYLIK…

Bu normalleşme adımlarının meyveleri de gelmeye başladı. Mısır ülkeyi ziyaret edecek olan Türk vatandaşlarına kapıdan vize alma uygulaması başlattığını duyurdu. Mısır’dan herhangi bir resmi açıklama gelmezken söz konusu duyuruyu Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen sosyal medya hesabından yaptı.

Büyükelçi Şen yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımız Mısır’a önceden vize almadan girebilecekler. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...