Tgrt Haber

Mühimmat eksiğini dile getiren Rus komutan görevden alındı ortalıktan kayboldu

14 Temmuz 2023 10:30 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 10:55
Mühimmat eksiğini dile getiren Rus komutan görevden alındı ortalıktan kayboldu

Rusya'nın Zaporijya'daki ordusunu komuta eden Tümgeneral Ivan Popov'un mühimmatın yetersiz olduğunu söylediği anların ses kaydı ortaya çıktı. Tümgeneral Popov'un şimdilerde ise nerede olduğu bilinmiyor.

Rus paralı asker grubu Wagner​'in isyanının ardından Rus generallerin sorunları dile getirmesi arttı. 'Efsane' olarak anılan Rus komutanı Ivan Popov'un ise şikayetlerinin yer aldığı bir ses kaydı ortaya çıktı. Kaydı, eski bir asker olan milletvekili Andrey Gurulyov yayımladı. Tümgeneral Popov'un olduğu iddia edilen ses kaydında şu sözler yer aldı:

''Orduda yaşanan mühimmat ve diğer sorunlar Rus ordusunun üst kademesine iletilmiyor. Ukrayna'nın topçu saldırılarını püskürtmek için karşı batarya sistemleri ve askeri istihbarat eksikliği yaşanıyor. Askerlerimin düşman topçusundan kaynaklanan toplu ölüm ve yaralanmalarıyla ilgili sorunları da gündeme getirdim. Ayrıca tonlarca başka sorunu dile getirdim ve tüm bunları en üst düzeyde açık yüreklilikle, son derece sert bir şekilde ifade ettim. Ya susup korkak olmak ya da olduğu gibi söylemek gerekiyordu.Sizin adınıza, ölen silah arkadaşlarım adına yalan söylemeye hakkım yoktu, bu yüzden mevcut tüm sorunları özetledim." 

Şikayetin ardından ordunun üst kademesinin kendisinden rahatsızlık duyduğunu iddia eden Popov ses kaydında, "Bu nedenle üst düzey kademe beni tehlikeli olarak gördü ve Rusya Savunma Bakanlığı​'ndan bir talimat çıkararak beni görevimden aldılar." dedi.

Mühimmat eksiğini dile getiren Rus komutan görevden alındı ortalıktan kayboldu

POPOV'UN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Popov görevden alınması talebinin, vatana ihanetle suçladığı üst düzey yetkililer tarafından talep edildiğini, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygutarafından da onaylandığını belirtti. Popov, "Ukrayna ordusu cephede saflarımızı aşamadı, ancak kıdemli komutanımız bizi arkamızdan vurdu ve en zor ve yoğun anda ordunun kafasını acımasızca kesti." ifadesini kullandı.

Mesajın ne zaman kaydedildiği bilinmiyor. Savunma Bakanlığı'ndan doğrulama ya da herhangi bir açıklama gelmedi. Popov'un nerede olduğu konusunda da henüz bir bilgi yok.

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'daki güçlerinin komutanı Sergey Surovikin'den de 24 Haziran'dan bu yana haber alınamıyor.

"EMİR GERASİMOV'DAN GELDİ"

Rus askeri blog yazarları ise Tümgeneral Popov'un görevden alınması emrinin Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'dan geldiğini öne sürdü. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ise Popov'un görevden alınmasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...