Tgrt Haber

ABD'li generalden Wagner iddiası: Prigozhin öldürülmüş olabilir

13 Temmuz 2023 09:48 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 10:07
ABD'li generalden Wagner iddiası: Prigozhin öldürülmüş olabilir

ABD’li general Rusya Devlet Başkanı Putin’e baş kaldıran paralı asker grubu Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin’in öldüğünü ya da hapiste olduğunu iddia etti. 

Eski ABD Generali Robert B. Abrams, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik darbe girişiminde bulunan paralı asker grubu Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin’in öldüğünü ya da hapse atıldığını söylendi. Putin’in darbe girişimine öncülük eden Wagner​ ile olaydan beş gün sonra bir görüşme yaptığı belirtilmişti. Abrams, ABC News'e şunları söyledi: “Kişisel değerlendirmem, Prigozhin'i bir daha herkesin önünde göreceğimizden şüpheliyim. Bence ya saklanacak, ya hapse gönderilecek ya da başka bir şekilde cezalandırılacak ama onu bir daha göreceğimizden şüpheliyim" dedi. 

General Abrams, Prigozhin'in hala hayatta olup olmadığı sorusuna şu cevabı verdi: "Yaşıyorsa, bir yerlerde bir hapishanededir" dedi. General, Moskova'da olduğu iddia edilen toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Putin'in Prigozhin ile görüştüğüne dair kanıtını görürsek şaşırırım” dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Mirror'un haberine göre geçtiğimiz haftalarda Rus ordusunun üst düzey yetkilileri ile çatışma içerisinden olan Prigozhin, adamlarını Moskova'ya doğru yürütmüştü. Ancak yapılan görüşme sonrasında başlatılan isyan sona ermiş ve Prigozhin’in Belarus’a gönderilmişti. Başarısız isyanın ardından Putin, Prigozhin'i hain olmakla suçlamış ve “Rus halkını koruyacağız” demişti. 

Kaynak: Mirror
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...