Tgrt Haber

Müslüman öğrenciye korkunç 'İsrail' tehdidi: Senin o kafanı keserim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 19:09 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 19:22
Müslüman öğrenciye korkunç 'İsrail' tehdidi: Senin o kafanı keserim

ABD'de bir ortaokul öğretmeni, sınıfa getirdiği İsrail bayrağından rahatsızlığını dile getiren 13 yaşındaki Müslüman öğrencisini, dehşet verici sözlerle tehdit etti. Müslüman öğrencisine hakaretler savuran öğretmen, onu "başını kesmekle" tehdit etti.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan İsrail'e ilk günden bu yana destek veren ABD​'de skandal bir olay yaşandı. Georgia eyaletindeki bulunan bir ortaokulda, 7. sınıf öğretmeni 51 yaşındaki Benjamin Reese, sınıfa İsrail bayrağı getirdi. Yahudi olduğu öğrenilen öğretmen Reese, Gazze'de gerçekleştirilen katliam nedeniyle bayraktan rahatsızlığını dile getiren 13 yaşındaki Müslüman öğrencisine hakaretler savurmaya başladı. 

"SENİN O KAFANI KESMELİYİM"

Daha da ileri giden öğretmen, Müslüman öğrenicisini 'başını kesmekle' tehdit etti. Skandal olay meydana geldiğinde okulda bulunan görevli polis tarafından alınan rapor, 7 Aralık'ta gerçekleşen olayın görgü tanıklarının ifadelerine dayanıyor. Raporda, Reese'in söz konusu öğrenciye ağır küfürler ettiği ve "Senin o kafanı kesmeliyim." ifadesini kullandığı belirtildi.

TEHDİTLERİNE DEVAM ETTİ

Olayın yaşandığı sırada yan sınıfta ders veren başka bir öğretmenin Reese'in öğrencisine dönüp, "Yahudi bayrağıma saygısızlık ettiği için onu arabamın arkasından (bağlayarak) sürükleyip kafasını keseceğim." dediğine şahit olduğu aktarıldı.

ŞAKA GİBİ SAVUNMA

Raporda, olayın ardından okul müdürü ve polis yetkilisiyle karşılaşan Reese'in, ilk aşamada kimseyle konuşmadığı yönünde yalan beyanda bulunduğu, daha sonra İsrail bayrağından rahatsız olduğunu söyleyen öğrencisini "antisemitik" davrandığı yönünde uyardığını ancak "ırkçı bir şey" söylemediğini savunduğu kaydedildi.

KEFALETİNİ ÖDEYİP SERBEST KALDI

CNN'nin haberine göre; Reese'in, olayı ayrıntılarıyla anlatması istendiğinde sinirlendiği ve "kapı tutucuyu tekmelediği" ifade edilen raporda, öğretmenin polis yetkilisine "medeni haklarını kullandığını" söylediği aktarıldı. Houston bölgesi polis yetkilileri, görgü tanıklarının ifadelerinden oluşan raporu inceledi ve öğretmen Reese'i, "bir çocuğa eziyet etmek" ve "terör tehdidinde bulunmak" suçlamalarından gözaltına aldı.

Yerel medya, gözaltına alınan Reese'in, 7 bin 500 dolar kefalet ödeyerek dava sonuçlanana kadar serbest kaldığını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...