Tgrt Haber

Myanmar'da ordu kıyıma başladı iddiası: 100 evi yakıp sivilleri öldürdüler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2024 16:46 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 17:40
Myanmar'da ordu kıyıma başladı iddiası: 100 evi yakıp sivilleri öldürdüler

Myanmar'ın Sagaing bölgesinde ordunun 100 evi yıktığı, biri zihinsel engelli 4 sivili ise öldürdüğü iddia edildi. Sivillerin öldürülmeden önce işkenceye maruz kaldığı öne sürüldü. 

Myanmar​'da ordunun kıyıma başladığı iddia edildi. Sagaing bölgesinde askerlerin köy halkına ait 100 evi yıktığını, yaşları 20 ile 50 arasında değişen 4 sivilin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir köylü, öldürülenlerden birinin zihinsel engelli olduğunu açıkladı. 

Myanmar'da ordu kıyıma başladı iddiası: 100 evi yakıp sivilleri öldürdüler - 1. Resim

Öte yandan ordunun Şan eyaletinin Hsipaw kasabasına yönelik hava saldırılarında da son iki günde 3 sivil hayatını kaybetti.

Myanmar'da ordu kıyıma başladı iddiası: 100 evi yakıp sivilleri öldürdüler - 2. Resim

MYANMAR​'DA ORDU​ YÖNETİME EL KOYMUŞTU

Myanmar​ ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu​, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar'da ordu kıyıma başladı iddiası: 100 evi yakıp sivilleri öldürdüler - 3. Resim

Myanmar​ Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), Budist Arakan Ordusu ve Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusundan silahlı grupları bünyesinde toplayan "Üç Kardeşler İttifakı", Myanmar​ ordusuna karşı silahlı eylemler başlatmıştı.

Myanmar​ ordusunun, darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplarla silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...