Tgrt Haber

NATO ve Rusya arasında yeni gerilimin fitili ateşlendi: Tehdit gibi açıklama

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2024 10:40 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 10:53
NATO ve Rusya arasında yeni gerilimin fitili ateşlendi: Tehdit gibi açıklama

Rusya'nın insansız hava aracının (İHA) Polonya hava sahasını girmesi üzerine NATO'dan tehdit gibi açıklama geldi. NATO, Rusya'yı sorumsuzlukla suçlarken 'potansiyel bir tehlike' olarak nitelendirdi. 

Rusya​, Ukrayna​'ya karşı başlattığı yoğun hava saldırısı sırasında Polonya​ hava sahasını da ihlal etti. NATO​, Rusya'ya ait insansız hava aracının (İHA) Polonya hava sahasına girmesi üzerine tehdit gibi açıklamalarda bulundu. NATO ve Rusya arasında yeni bir gerilimin fitili ateşlendi. 

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah'ın "Polonya, dün Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sırasında muhtemelen bir İHA​'nın hava sahasına girdiğini bildirdi. Ukraynalı sivillere ve sivil altyapıya yönelik devam eden bu saldırıları şiddetle kınıyoruz." sözlerine yer verildi.

''RUSYA POTANSİYEL TEHDİT''

Ukrayna'da savaşın başladığı 2022'den bu yana NATO ülkelerinin topraklarında birkaç kez Rus İHA'larının parçaları ve füzelerinin bulunduğunu belirten Dakhlallah, "Rusya'nın müttefiklere karşı kasıtlı bir saldırı düzenlediğini gösteren hiçbir bilgimiz olmasa da, bu eylemler sorumsuzca ve potansiyel olarak tehlikeli." ifadesini kullandı.

NATO ve Rusya arasında yeni gerilimin fitili ateşlendi: Tehdit gibi açıklama - 1. Resim

NATO, POLONYA'DA VARLIĞINI ARTIRDI

Dakhlallah, Ukrayna'daki savaşa yanıt olarak NATO'nun Polonya da dahil olmak üzere doğu kanadındaki varlığını önemli ölçüde artırdığını anımsattı.

RUSYA, POLONYA HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ

Polonya dün hava sahasına, Ukrayna yönünden "tanımlanamayan ve uçan bir nesne"nin girdiğini, cismin sinyalinin daha sonra radarda kaybolduğunu duyurmuştu.

NATO ve Rusya arasında yeni gerilimin fitili ateşlendi: Tehdit gibi açıklama - 2. Resim

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rus ordusunun dün ülkesine yoğun hava saldırısı düzenlediğini belirterek, saldırıda 100'ü aşkın füze ve 100'e yakın İHA kullanıldığını bildirmişti. Zelenskiy, dünkü saldırıyı ülkesine yönelik en yoğun saldırılardan biri olarak değerlendirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...