Tgrt Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den İsrail'e 'orantılı güç' çağrısı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2023 00:22 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 01:22

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in vereceği karşılığın orantılı olması gerektiğini belirten Stoltenberg, "Bu çatışma devam ederken masum sivillerin ölmesini önlemek için İsrail'in elinden geleni yapması önem taşıyor" dedi.

İsrail-Hamas savaşı beşinci gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İki tarafında saldırılarında binlerce insan hayatını kaybetti. İsrail tarafında can kaybı 1300'e, Filistin de ise 1100'e ulaştı. Gazze​'de tam abluka ilan edilirken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Gazze Şeridi sınırını kontrol altında aldık, şimdi tam taarruza geçiyoruz" açıklaması kara harekatının her an başlayabileceği olarak yorumlandı.

GAZZE KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ

İsrail tarafından abluka altında olan Gazze'de elektriğin sağlandığı tek santralin yakıtı da tamamen tükendi. Gazze resmen karanlığa mahkum edilirken, bölgedeki hastanelerin de ilerleyen saatlerde hizmet vermesi mümkün olmayacak.

STOLTENBERG​'DEN İSRAİL'E MESAJI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm şiddetiyle devam eden Hamas​ ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk günkü oturumlarının bitiminde basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg'e İsrail- Filistin çatışmasının bölgeye yayılma endişesi taşıyıp taşımadığı soruldu.

'İSRAİL'İN KENDİSİNİ SAVUNMA HAKKI VAR'

İsrail'in hafta sonunda terör saldırılarına maruz kaldığını belirten Stoltenberg, masum insanların hayatını kaybettiğini ve İsrail'in bu tür terör saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı bulunduğunu söyledi.

Stoltenberg, İsrail'in vereceği karşılığın orantılı olmasını beklediğini vurgulayarak "Bu çatışma devam ederken masum sivillerin ölmesini önlemek için İsrail'in elinden geleni yapması önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ BİR CAYDIRICILIK MESAJIDIR"

İsrail'e düşman ülkelerin mevcut çatışma durumunu kullanmaması gerektiğinin altını çizen Stoltenberg, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırdığını hatırlattı. Stoltenberg, "Bu durum, çatışmanın tırmanmasını engellemek için verilmiş önemli bir caydırıcılık mesajıdır" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...