Tgrt Haber

Filistinliler Gazze'deki yıkımı anlattı: Gökten ölüm yağıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 19:43 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 20:11
Filistinliler Gazze'deki yıkımı anlattı: Gökten ölüm yağıyor

İsrail savaş uçakları, Hamas’ın Cumartesi günkü saldırısına misilleme olarak Gazze'yi yoğun bombardıman altına aldı. Gazze'de yaşayanlar ise o anları anlattı. Daha önce de ağır bombardıman gördüklerini ancak bu yıkımın benzeri görülmemiş boyutta olduğuna dikkat çeken Gazzeliler, "Gökten ölüm yağdığı zaman nereye saklanabilirsin ki?" diye sordu.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından karşı saldırıya geçen İsrail'nin Gazze​'ye yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. 

Gazze'yi ablukaya alan İsrail, bölgedeki elektrik ve suyu kesti. Gazze'de yakıt ve gıdanın da olmayacağı belirtilirken gönderilen insani yardımlara ise izin verilmedi. 

Gazze'de bombaların etkisiyle çoğu bina enkaza dönmüşken vatandaşlar artık kaçacak yer bulamıyor. BBC'nin haberine göre, Gazzeliler yaşanan yıkımı anlattı.

Gerçek ismini vermek istemeyen iki çocuk annesi Nadia, "Her bir bombada ev deprem olmuş gibi sallanıyor. Korkudan kalbim duracak gibi oluyor, tir tir titriyorum" dedi.

Filistinliler Gazze'deki yıkımı anlattı: Gökten ölüm yağıyor

'UYARI OLMADAN PATLAMA YAPILDI'

Eşi uluslararası bir yardım kuruluşunda doktor olduğu için evde çocuklarıyla yalnız kaldığını belirten Nadia, beş yaşındaki oğlunun "Ne oluyor? Ne zaman bitecek?" diye sorduğunu söyledi. Çocuğuna patlama seslerini aslında bomba düştükten birkaç saniye sonra duyduklarını dolayısıyla o an için güvende olduklarını açıklamak zorunda kaldığını anlatan Nadia beş yaşındaki çocuğun algılaması beklenmeyecek bir bilgi olmasına rağmen onu ancak böyle yatıştırabildiğini belirtti.

Filistinliler Gazze'deki yıkımı anlattı: Gökten ölüm yağıyor

'GÖKTEN ÖLÜM YAĞDIĞINDA NEREYE SAKLANABİLİRSİN?'

"Her köşesi anılarla dolu" dediği evini terk etmeyi reddeden Nadia Pazartesi günkü saldırıda komşularının "kaçın, kaçın, binayı boşaltın" diye koşuşturarak indiklerini duydu. En son evini terk etmek zorunda kalan Nadia apartmanlarına bitişik binalar enkaza döndüğü için mahallesini tanıyamadığını vurguladı.

Çocuklarını zarar görmeden ailesinin evine götürmeye çalışan Nadia, "Gökten ölüm yağdığı zaman nereye saklanabilirsin ki?" diye sordu.

Daha önce de ağır bombardımanlar gördüklerini söyleyen Nadia ve diğer Gazzeliler bölgedeki yıkımın şimdiye kadar eşi ve benzeri görülmemiş bir boyutta olduğuna dikkat çekti.
 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...