Tgrt Haber

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
28 Temmuz 2024 21:53 - Güncelleme : 28 Temmuz 2024 23:06
Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı! 

ABD seyahatinden dönen İsrail Başbakanı Netanyahu, dün Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırı sonrası güvenlik kabinesini topladı. Toplantıda Golan'a saldırdığı iddia edilen Hizbullah'a karşılık verilip verilmeyeceği görüşülecek. Olası saldırı ihtimaline karşı Türk Hava Yolları (THY) Lübnan uçuşlarını iptal etti.

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri​'ndeki Mecdel Şems saldırısı Orta Doğu'daki gerilimi zirveye çıkardı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, ABD'den döner dönmez Güvenlik Kabinesi'ni topladı.

Dün Golan Tepeleri'ne düzenlenen füze saldırından Hizbullah​'ı sorumlu tutan Netenyahu, bu toplantıda saldırı kararı alabileceği iddia edildi. 

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 1. Resim

THY TÜM UÇUŞLARI İPTAL ETTİ 

İsrail'in Lübnan'a bir büyük saldırı düzenleme ihtimaline karşı Türk Hava Yolları ve Air France-KLM, Lübnan'daki Beyrut-Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na bu gece yapılacak tüm uçuşları iptal etme kararı aldı.

Kararın ardından seferlerin pazartesi günü yeniden başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan çok sayıda ülke, vatandaşlarını uyararak "Lübnan'ı terk edin" çağrısı yaptı. 

4 ÜLKEDEN 'LÜBNAN'DAN ÇIKIN' ÇAĞRISI

Suudi Arabistan, Fransa, Norveç ve İsveç vatandaşlarını Lübnan'ı terk etmesi için çağrı yaptı. Al Monitor'ün aktardığına göre Suudi Arabistan, Fransa, Norveç ve İsveç vatandaşlarını Lübnan'ı mümkün olan en kısa sürede terk etmeye çağırdı.

NE OLMUŞTU? 

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 2. Resim

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

HİZBULLAH, SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" ifade etmişti.

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 3. Resim

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...