Tgrt Haber

Netanyahu, kara operasyonu mesajını verdi: Gazze'yi içeriden göreceksiniz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 22:40 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 22:49
Netanyahu, kara operasyonu mesajını verdi: Gazze'yi içeriden göreceksiniz

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'ye kara harekatı için emir bekleyen İsrail askerlerine ziyarette bulundu. Tüm güçleriyle savaşacaklarını belirten Netanyahu, "Zafere ulaşmak için düşmanlarımıza sert darbeler vuracağız" diyerek kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi.

Hamas​'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze​'ye bomba yağdıran İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak saldırılarını sıklaştırmaya başladı.

İsrail, Gazze'nin sınırına birliklerini ve tanklarını yaklaştırırken kara birlikleri, gelecek emri bekliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, Gazze sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya geldi.

NETANYAHU SİNYALİ VERDİ

Cephedeki askerlere 2. kez ziyarette bulunan Netanyahı, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Savaşçılarla birlikte, hazırız" mesajını verdi.

'SERT DARBELER VURACAĞIZ'

Askerlerden yapılan hazırlıkları dinleyen Netanyahu, "Askerlerle birlikte buradayım. Aslanlar gibi savaştılar ve aslanlar gibi savaşacaklar. Tüm gücümüzle kazanacağız, Bütün İsrail halkı arkanızdadır ve zafere ulaşmak için düşmanlarımıza sert darbeler vuracağız" dedi.

Öte İsrail savunma bakanı Yoav Gallant​ ise askerlerine, "Gazze'yi şimdi uzaktan görüyorsunuz, yakında içeriden de göreceksiniz. Komut gelecektir" ifadelerini kullandı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...