Tgrt Haber

Müzakereler durdu, İsrail bomba yağdırdı: Bugün 170 kişi öldü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
02 Aralık 2023 16:32 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 16:46

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile yapılan müzakerelerin çıkmaza girdiği gerekçesiyle Mossad Başkanı David Barnea'ı geri çağırdı. 

İsrail ile Hamas​ arasındaki ateşkes sona erse de görüşmeler devam ediyordu. İki gün ara verilen süreçte İsrail, Gazze’yi vurmaya devam etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun, Hamas ile yapılan Katar'daki dolaylı müzakerelerin "çıkmaza girmesi" nedeniyle İsrail Dış istihbarat Servisi Mossad Başkanı David Barnea​'nın ülkesine geri dönmesi talimatı verdiği bildirildi.

HAMAS YERİNE GETİRMEDİ İDDİASI 

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Katar'ın başkenti Doha'da Hamas ile yapılan dolaylı müzakerelerin "çıkmaza girdiği" belirtildi. Bunun üzerine Netanyahu'nun Mossad Başkanı Barnea ve ekibinden İsrail'e geri dönmelerini istediği ifade edildi. Açıklamada, varılan mutabakatta Hamas'ın elindeki İsrailli esir çocuk ve kadınların tamamının serbest bırakılması kısmını yerine getirmediği öne sürüldü.

BUGÜN 110’E YAKIN SİVİL ÖLDÜ 

TGRT Haber’de Kaan Kalyoncu, sıcak bölgeden şu detayları paylaştı: “İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler sona ermiş durumda. İsrail tarafından saldırılar devam ediyor. 2 gündür ölüm yağdırmaya devam ediyor. Cibaliye Mülteci Kampı yeniden vurdu, 100’e yakın sivil hayatını kaybetti, enkaz altında kalanlar da var. İsrail, bu kez Şucaiyye Mahallesine saldırı düzenledi, 70’e yakın kişi burada hayat6ını kaybetti. Gün içinde İsrail orduus ile El Kassam tugayları arasında ciddi çatışmalar oldu.” 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...