Tgrt Haber

Netanyahu’dan arabulucu ülkeyi “terk edin” emri: Anlaşma yerine getirilmedi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Aralık 2023 19:15 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 19:22
Netanyahu’dan arabulucu ülkeyi “terk edin” emri: Anlaşma yerine getirilmedi

Netanyahu’dan istihbarat yetkililerine “Katar’ı terk edin” emri geldi. İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın anlaşmanın tüm çocuk ve kadın esirlerin serbest bırakılmasını içeren kısmını yerine getirmediğine yer verildi.

İsrail'in insani aranın ardından Gazze'ye yönelik saldırıları yeniden başlarken Netanyahu'dan yeni bir hamle geldi. İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın Başkanı David Barnea, ateşkes müzakerelerinin çıkmaza girmesinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla Katar’daki ekibine İsrail’e dönme emri verdiğini duyurdu.

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın Başkanı David Barnea’nın Netanyahu’nun talimatı üzerine Katar’ın başkenti Doha’daki ekibine İsrail’e dönme emri verdiği belirtildi. Açıklamada, “Hamas, anlaşmanın tüm çocuk ve kadın esirlerin serbest bırakılmasını içeren kısmını yerine getirmedi” ifadeleri kullanıldı.

KATAR ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTI

Katar, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana müzakerelere aracılık ederken, geçtiğimiz hafta insani ara ve esir takasının organize edilmesinde ve uzatılmasında kilit rol oynamıştı.

Öte yandan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze'nin Han Yunus kentindeki Hamad apartmanlarını hedef alan saldırıda bazı binalar yıkıldı bazıları ise ağır hasar gördü.

EN AZ 300 ÖLÜ VE YARALI

İsrail'in Şucaiyye Mahallesine düzenlediği saldırılarda ise enkaz altından 300 ölü ve yaralı çıkarıldı. İsrail uçaklarının, onlarca füze ve bombayla saldırıda bulunduğu bölgede en az 50 ev yıkıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...