Tgrt Haber

Netanyahu'dan Arap liderlere tehdit: Çıkarınız için sessiz kalın!

13 Kasım 2023 07:22 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 10:00
Netanyahu'dan Arap liderlere tehdit: Çıkarınız için sessiz kalın!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de yaşananlara dünya genelinde tepkiler çığ gibi büyürken tehdit ve şantaja başvurdu. Arap ülkelerin liderlerine seslenen Netanyahu, "Eğer çıkarlarınızı korumak istiyorsanız, tek bir şey yapmak zorundasınız: Sessiz kalın" dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları, 37. gününde şiddetlenerek sürerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, dünyaya açıkça meydan okudu.  Gazze'deki katliama dünyanın dört bir yanından tepkilerin çığ gibi büyümesi sonrası kameraların karşısına geçerek basın açıklamasında bulunan Netanyahu, konuşmasında Arap ülkelerin liderlerine tehditler savurdu.

Netanyahu açıklamasında, ''Arap liderlerine söylüyorum. Eğer iktidarınızı ve çıkarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek'' ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun açık tehdidi sonrası gözler Arap coğrafyasına çevrildi. Zaman zaman İsrail'in Filistin üzerindeki insanlık dışı baskısına yeterli tepkiyi vermemekle itham edilen Arap liderlerin Netanyahu'ya nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

ABD'YE DE ÜSTÜ KAPALI ŞANTAJ MESAJI

CNN canlı yayınında soruları cevaplandıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, üstü kapalı ABD'yi de İsrail'e karşı işlenen sözde suçlara ortaklıkla itham etti.

CNN muhabirinin, "Neden 7 Ekim için sorumluluğu şimdi üstlenmiyorsunuz?" sorusuna Netanyahu, "Bu soru Pearl Harbor’dan sonra Franklin Roosevelt’e soruldu mu? 11 Eylül’den sonra Bush’a soruldu mu?” cevabını verdi.

 

 

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...