Tgrt Haber

Netanyahu'dan Philadelphia Ekseni hamlesi: Gözünü Mısır'a dikti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2023 09:00 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 09:17
Netanyahu'dan Philadelphia Ekseni hamlesi: Gözünü Mısır'a dikti

Gazze'yi abluka altına alan ve binlerce sivilin katledilmesi emrini veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu sefer de gözünü Mısır'a dikti. Netanyahu, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki sınır şeridi Selahaddin Ekseni'nin (Philadelphia Ekseni) İsrail'in kontrolü altında olması gerektiğini savundu.

Gazze Şeridi​'ni abulka altına alan İsrail'in saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, en son düzenlediği basın toplantısında Mısır​ ve İran'a yönelik tüm dünyada yankı uyandıran açıklamalara imza attı.

"SAVAŞ BİRKAÇ AY DAHA SÜRECEK"

İsrail ordusunun saldırılarında bahseden Netanyahu, "Savaş, hedefleri gerçekleşene dek birkaç ay daha sürecek. Zaferin gerçekleşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Gazze'nin herhangi bir tehdit oluşturmamasını garanti altına almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"PHILADELPHIA EKSENİ, İSRAİL'İN KONTRLÜNDE OLMALI"

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Philadelphia Ekseni'nin İsrail'in kontrolünde olması gibi skandal bir açıklamaya imza atan Netanyahu, bunun harici hiçbir düzenlemenin İsrail tarafından kabul edilmeyeceğini söyledi.

'TÜM BÖLGELERE HAVA SALDIRILARI SÜRECEK'

Gazze'de çok bedeller ödediklerini ama savaşın zirve noktasında olduğunu belirten Netanyahu, "Her cepheden savaşıyoruz ve savaşa devam ediyoruz" diyerek, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyi, güneyi, orta kesimlerindeki tüm bölgelere hava saldırılarını sürdüreceğini ifade etti. Netanyahu, "Biz her yerde her zaman mümkün olan her vesileyle İran'a karşı çalışmaları yürütüyoruz. İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemeliyiz" diye konuştu.

Netanyahu'dan Philadelphia Ekseni hamlesi: Gözünü Mısır'a dikti

PHILADELPHIA EKSENİ NEDİR?

Diğer bir adı Philadelphia Ekseni olarak bilinen Selahaddin Ekseni, Mısır ile Gazze Şeridi arasında Akdeniz kıyısından Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na paralel uzanan 14 kilometrelik şeridi içeriyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...