Tgrt Haber

Netanyahu'dan ters köşe! Halkın baskısına rağmen esir takasını reddetti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 10:31 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 10:51
Netanyahu'dan ters köşe! Halkın baskısına rağmen esir takasını reddetti

İngiliz basını, Netanyahu'nun tüm öfke ve eleştirilere rağmen esirler karşılığında ateşkes anlaşmasını reddettiğini yazdı. Böylece İsrail hükümetinin takas işleminin sağlanacağı yönündeki iddiaları boşa çıkmış oldu.

Hamas​'ın elinde rehin tuttuğu yaklaşık 240 kişi İsrail'de gündemin en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Rehinelerelemin aileleri müzakerelere öncelik verilmesi için Binyamin Başbakan Binyamin Netanyahu​'nun evinin önünde toplanan İsrail halkı öfkesi giderek artarken İngiliz medyasında yer alan bir haber sinirleri daha da gerdi. 

GERİ ADIM ATMAYA NİYETİ YOK

The Guardian gazetesi, Netanyahu'nun tüm öfke ve eleştirilere rağmen rehineler​ karşılığında ateşkes anlaşmasını reddettiğini yazdı. Gazete haberin yorum kısmında Netanhyahu'nun bu konuda takındığı sert tavırdan geri adım atmamaya kararlı olduğunu öne sürdü.

Müzakereleri takip eden üç farklı kaynağa dayandırılan habere göre, masadaki anlaşma, beş günlük ateşkes karşılığında çocukların, kadınların, yaşlıların ve hastaların serbest bırakılmasını içeriyordu. Ancak İsrail hükümeti bunu net bir şekilde geri çevirdi.

"OLUMLU SİNYAL" İDDİASI BOŞA ÇIKTI

İsrail'in, Gazze'de Hamas’ın elindeki İsrailli esirlere karşılık Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını içeren büyük ve geniş bir anlaşmayı düşünmeye hazır olduğu iddia edilmişti. 

İsrail’in Kanal 13 televizyonunun ismi verilmeyen üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda “birçok eksende birçok temasta bulunulduğu, ancak bunların İsrail’de bilinmediği” kaydedilmişti.

ATEŞKES İÇİN ŞART KOŞMUŞTU

İsrail Başbakanı Netanyahu, 8 Kasım'da yaptığı açıklamada Gazze'deki esirler serbest bırakılmadan ateşkes yapmayacaklarını belirtmişti. Netanyahu açıklamasında, “Her yönden duyduğumuz boş dedikoduları bir kenara bırakıp net bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...