Tgrt Haber

Nijer'de darbenin ardından en kanlı terör saldırısı: Çok sayıda asker hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ekim 2023 14:23 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 14:43
Nijer'de darbenin ardından en kanlı terör saldırısı: Çok sayıda asker hayatını kaybetti

Nijer'in kuzeybatısında bulunan Tabatol ilçesinde terör operasyonundan dönen ordu birliklerine saldırı düzenlendi. Saldırıda 29 asker hayatını kaybetti. 3 günlük yas ilan edilirken Nijer'de darbenin ardından en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Nijer​'in Mali​ sınırındaki Tabatol ilçesinde terör operasyonundan dönen ordu birliklerine saldırı düzenlendi. Saldırıda 29 askerin öldüğü, 2 askerin ağır yaralandığı, çok sayıda teröristin ise etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Saldırı, askerin yönetime 26 Temmuz'da el koymasından bu yana yaşanan en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Ağustosta da "3 ülke sınırı" olarak bilinen Nijer, Mali ve Burkina Faso​'nun ortak paylaştığı sınır hattının Nijer tarafında yer alan Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 17 asker hayatını kaybetmişti.

Liptako Gourma adıyla da bilinen ve Almanya'nın yüz ölçümünden büyük bu sınır hattında El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplar sık sık saldırı düzenliyor.

NİJER'DE DARBE

Nijer’in devrik lideri Devlet Başkanı Muhammed Bazoum, 26 Temmuz'da Muhafız Alayı tarafından Başkanlık Sarayı'nda alıkonulmuş, sonrasında Ordu Sözcüsü Amadou Abdramane ulusal kanalda darbe bildirisi okumuştu. Abdramane, anayasanın feshedildiğini, tüm kurumların askıya alındığını ve ülkenin sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı.

Nijer'de darbenin ardından en kanlı terör saldırısı: Çok sayıda asker hayatını kaybetti

Askeri darbenin ardından geçiş hükümeti kurulmuş, darbeye liderlik eden 62 yaşındaki Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani olarak da bilinen Abdourahmane Tchiani, "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi"nin başkanı olmuştu.

Nijer'de 1960'ta Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana 4 darbe yaşandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...