Tgrt Haber

Nijer'de sömürge karşıtları protestolarda Türk bayrağı açtılar

07 Ağustos 2023 16:33 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 17:07

Nijer'de askeri darbenin ardından Fransız Büyükelçiliği'ni basan ve Fransa karşıtı gösterilere başlayan göstericiler arasında Türk bayrağı açan da oldu. Hatta bazı protestocuların Türk bayraklı kıyafetler giydiği de görüldü.

Nijer​'deki askeri darbenin yankıları sürüyor. Afrika'da darbelerle beraber artan gerilim Nijer​'de cunta hareketinin ardından sokağa sıçradı. Fransa ve sömürgecilik karşıtı Nijerliler ilk günden beri sokaklardaki yerini aldılar. Darbenin yaşandığı gün Fransa Konsolosluğunu basan Nijerli özgürlükçüler protestolarına devam ediyorlar. 

DARBE​ KARŞITLARI TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Avrupa ülkeleri vatandaşlarını ve çalışanlarını tahliye ederken sömürgecilik karşıtı Nijerliler protestolarında Türk bayrağı açtı. Fransa karşıtı sloganlar atan Nijerlilerin elinde Türk bayrağı taşıdığı anlar kameralara yansıdı.

Nijer'de sömürge karşıtları protestolarda Türk bayrağı açtılar

Göstericiler arasında Türk bayraklı giysiler giyen Nijerliler de görüldü.

NİJER​'DE DARBE

Nijer’in devrik lideri Devlet Başkanı Muhammed Bazoum, 26 Temmuz'da Muhafız Alayı tarafından Başkanlık Sarayı'nda alıkonulmuş, sonrasında Ordu Sözcüsü Amadou Abdramane ulusal kanalda darbe​ bildirisi okumuştu. Abdramane, anayasanın feshedildiğini, tüm kurumların askıya alındığını ve ülkenin sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı.

Nijer'de sömürge karşıtları protestolarda Türk bayrağı açtılar

Askeri darbenin ardından geçiş hükümeti kurulmuş, darbeye liderlik eden 62 yaşındaki Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani olarak da bilinen Abdourahmane Tchiani, "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi"nin başkanı olmuştu.

Nijer​'de 1960'ta Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana 4 darbe​ yaşandı.

Sonraki Haber Yükleniyor...