Tgrt Haber

Nijer'deki kriz için 'barışçıl çözüm' çağrısı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ağustos 2023 19:39 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 19:45
Nijer'deki kriz için 'barışçıl çözüm' çağrısı

Cuntanın yönetime el koyduğu Nijer için çözüm arayışları sürüyor. Askeri cunta, ECOWAS'IN olası bir askeri müdahalesine aynı şekilde karşılık vereceklerini duyurdu. Bir grup Nijeryalı İslam alimi ise barışçıl çözümlerin sağlanması için cunta yönetimi ile bir araya geldi. Nijerya heyetine başkanlık eden Şeyh Abdullahi Bala Lau, sorunların çözümü için 'diplomasi' vurgusunda bulundu

Nijer​'de 26 Temmuz'da askeri cuntanın yönetime el koymasının ardından karışıklık sürüyor. Askeri cunta, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) olası bir askeri müdahalesine aynı şekilde karşılık vereceklerini duyurdu.

Bir yandan ise bölgede barışçıl bir çözümün sağlanması açısından da girişimler sürüyor. Cunta yönetimi, bir grup üst düzey Nijeryalı İslam alimi ile bir araya geldi.

Nijerya heyetine başkanlık eden Şeyh Abdullahi Bala Lau görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, grubun cunta lideri General Abdourahamane Tiani ile görüşmesinin birkaç saat sürdüğünü belirterek, konuyu çözmede diplomasi ve barışı keşfetmek için kapıların açık olduğunu söyledi. Cunta yönetimi ise görüşmeye ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, bloğun hala barışçıl bir çözüm arayışı içinde olduğunu göstermek için diyaloğu ilerletme sözü veren İslam alimlerinden oluşan bir heyetin Niamey misyonuna onay vermişti.

ECOWAS​'TAN İHTİYAT KUVVETLERİNE TALİMAT

ECOWAS 10 Ağustos’ta Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlediği toplantıda, savunma bakanlarına Nijer'de anayasal düzeni yeniden sağlamak için ihtiyat kuvvetlerini hazır hale getirme ve konuşlandırma talimatı vermişti. ECOWAS, ihtiyat kuvvetlerinin yapısı, nereye konuşlandırılacağı ve konuşlandırma tarihi hakkında ayrıntı paylaşmamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...