Tgrt Haber

Nijerya Hava Kuvvetleri 6 kaçak petrol rafinerisini hava operasyonlarıyla imha etti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
15 Kasım 2023 11:24 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 11:32
Nijerya Hava Kuvvetleri 6 kaçak petrol rafinerisini hava operasyonlarıyla imha etti

Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya, ülkenin Rivers eyaletinde belirlediği ham petrolün yasa dışı rafine edilmesinde kullanılan 6 tesisi imha ettiğini açıkladı.

Afrika'nın petrol​ ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya​'nın Hava Kuvvetleri​ (NAF) Sözcüsü Edward Gabkwet, yaptığı açıklamada, ordunun, ülkenin Rivers eyaletinde belirlediği yasa dışı petrol rafinerilerine hava operasyonları düzenlediğini belirtti.

SON BİR AYDA 30 RAFİNERİ İMHA EDİLDİ

Gabkwet, operasyonlarda 6 kaçak rafinerinin imha edildiğini duyurdu. Nijerya'da 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor. Ülkede son bir ayda 30 kaçakrafineri imha edilmişti. Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varilledünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesiarasında bulunan Nijerya, en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor. Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarına yönelik sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma olayları yaşanıyor.

GEÇEN AY KAÇAK PETROL RAFİNERİSİNİN PATLAMASI SONUCU 37 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Nijerya'nın Nijer Deltası bölgesindeki yasadışı bir petrol rafinerisinde Salı günü (03.10.2023) meydana gelen patlamada en az 37 kişi hayatını kaybetmişti. Yerel basında çıkan haberlere göre patlama, Rivers Eyaleti'nin Emohua bölgesinde rafineri ham petrol işlerken meydana gelmişti. Ölenler arasında hamile bir kadın da bulunurken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Yetkililer, soruşturma başlatıldığını aktarmıştı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...