Tgrt Haber

Nijerya'da camiye silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
02 Eylül 2023 16:51 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 16:59
Nijerya'da camiye silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın kuzey bölgesindeki Kaduna eyaletinde camiye silahlı saldırı düzenlendi. Yatsı namazı kılan cemaatten 7 kişi hayatını kaybetti.

Son zamanlarda silahlı saldırıların ve dini çatışmaların gerçekleştiği Batı Afrika ülkesi Nijerya​'da bir saldırı daha gerçekleşti. Kaduna​ eyaletinde dün akşam yatsı namazı esnasında Saya-Saya köyündeki bir camiye silahlı saldırı düzenlendi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulusal basındaki haberlere göre, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin cemaate açtığı ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Yetkililer, yaralıların çevredeki hastanede tedavi altına alındığını, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

SALDIRILARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Eyalette, bu yılın ocak-mart döneminde düzenlenen saldırılarda 214 kişi ölmüş, 746 kişi kaçırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de terör örgütü Boko Haram​, Borno eyaletine bağlı Jere bölgesinde odun toplamaya giden bölge hakını hedef alarak, 42 kadın ve çocuğu kaçırmıştı.Yine aynı eyalette Boko Haram, tarlada çalışan kişilere silahlı saldırı düzenleyerek 11 kişiyi öldürmüştü.

MÜSLÜMANLARA YAPILAN İLK SALDIRI DEĞİL

Öte yandan Plateau eyaletindeki 10 Ağustos'ta da silahlı saldırı düzenlenmiş, 21 kişi yaşamını yitirmişti.

Plateau Valisi Caleb Mutfwang, son 3 ayda yaşanan din temelli çatışmalarda 300'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

NİJER İLE SINIRLAR KAPATILDI

Nijerya Gümrük Servisi (NCS) Genel Kontrolör Vekili Bashir Adewale, yaptığı açıklamada, Nijerya'nın Nijer'deki darbe ve gelişen olaylar nedeniyle bu ülkeyle tüm sınırlarını kapattığını belirtti.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı olan Bola Ahmed Tinubu, ECOWAS sınırlarının Nijer'e kapatılmasını emretmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...