Tgrt Haber

Nijerya'da üniversiteye silahlı saldırı: 5 kız öğrenci kaçırıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ekim 2023 16:15 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 16:21
Nijerya'da üniversiteye silahlı saldırı: 5 kız öğrenci kaçırıldı

Nijerya'nın kuzeyindeki Katsina eyaletinde bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. Okulda dehşet saçan saldırganlar 5 kız öğrenciyi kaçırdı.

Fidye amaçlı insan kaçırma eylemlerinin sık sık yaşandığı Afrika ülkesi Nijerya​ yine benzer bir olayla sarsıldı. Üniversiteye düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda öğrencinin kaçırıldığı bildirildi.

5 ÖĞRENCİ KAÇIRILDI

Ulusal basında yer alan haberlere göre, sabah erken saatlerde Katsina eyaletine bağlı Dutsin-Ma bölgesindeki Federal Üniversitesi'ne gelen henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler, saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda üniversitede bulunan 5 kız öğrenci kaçırıldı.

SALDIRGANLARDAN BİRİ GÖZALTINDA

Katsina Eyaleti Polis Sözcüsü Abubakar Sadiq yaptığı açıklamada, olay bölgesine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve saldırıya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Sadiq, kaçırılan öğrencileri kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

CEZASI İDAM

Nijerya'da, en son 22 Eylül'de Zamfara eyaletinde bir üniversiteye düzenlenen saldırıda 35 kişi kaçırılmıştı. Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda 13 öğrenci kurtarılırken, 22 kişi ise halen aranıyor.

Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...