Tgrt Haber

Nükleer silahları dünyaya gösterdi, balistik füzeleri peş peşe ateşledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Eylül 2024 09:56 - Güncelleme : 18 Eylül 2024 10:08
Nükleer silahları dünyaya gösterdi, balistik füzeleri peş peşe ateşledi

Uranyum zenginleştirilen bir tesisin fotoğraflarını yayınlayan ve nükleer silah geliştirdiğini dünyaya ilan eden Kuzey Kore'den tepki çeken bir hamle geldi. Birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlatıldı.

Kuzey Kore​, uranyum​ zenginleştiren bir tesisin fotoğraflarını yayınlayarak nükleer silah​ geliştirdiğini dünyaya duyurmuştu. Dünyayı tedirgin eden bu olayın ardından ülkenin kuzeydoğusuna doğru birden fazla kısa menzilli balistik füze​ fırlattığı bildirildi.

Güney Kore​ Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 06.50 civarında Güney Phyongan eyaletindeki Kaechon bölgesinden fırlatılan füzelerin yaklaşık 400 kilometre yol aldığı belirtildi.

"EN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Füzelerin sayısı ve nereye düştüğüne dair ayrıntıların verilmediği açıklamada "Kuzey Kore'nin Kore Yarımadası'ndaki barış ve istikrarı ciddi şekilde tehdit eden bu füze denemelerini güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Nükleer silahları dünyaya gösterdi, balistik füzeleri peş peşe ateşledi - 1. Resim

JAPONYA'DAN DA TEPKİ GELDİ

Japonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füzelerin Kuzey Kore'nin doğu kıyılarına, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin18 Eylül 2024 12:31

Dünya barışına faydası yok böyle hareketlerle sanki oyun oynamışlar gibi duruyor

Sonraki Haber Yükleniyor...